За зібрані дітьми кошти пошиють костюми для поранених військових

За зібрані дітьми кошти пошиють костюми для поранених військових
  • Восьмеро юних волонтерів продовжують працювати заради нашої спільної перемоги.
  • Діти збирають гроші на ЗСУ майже всі канікули.
  • Два тижні тому частину суми вони передали морським піхотинцям, ще п’ять тисяч гривень, зібраних дітьми, стануть у нагоді пораненим бійцям

Ми вже знайомили вас із друзями, які вирішили не бити байдики влітку, а долучитися до допомоги Збройним силам України. Вони стали збирати гроші для військових просто на вулиці. Взявши із собою саморобний прапор і металеву банку з написом «На ЗСУ», діти облаштували у середмісті Козятина невеликий блокпост і почали спиняти машини. 

Їх у команді восьмеро. Це Захар Іщук, Тимур, Ринат, Даня, Вадим, Марійка, Єва і Богдан. Усі, крім Дані, живуть поруч. Даня приєднався до юних волонтерів зовсім нещодавно — лише два тижні тому. Хлопчик щодня сідає на велосипед і їде до друзів, аби разом із ними збирати гроші для військових. Для нього, як і для Захара, допомогти бійцям надважливо, тому що війна, розв’язана росією, забрала в обидвох хлопчиків рідних. Захар втратив старшого брата — 20-річний Богдан Іщук загинув на полі бою навесні минулого року. Даня залишився без батька — його тато Олександр Завідін загинув на війні у жовтні минулого року, коли позиції, де перебувала його бригада, обстріляли з танків російські війська. 

Діти збирали гроші майже два місяці. Частину суми, а саме 5 тисяч гривень, вони передали 37 бригаді морської піхоти, де проходить службу козятинчанин. Ще одну частину зібраної суми юні волонтери вирішили передати волонтерам дорослим — Ярославу Путишину та Ірині Сербіній.

Відео дня

— Передаємо нашим волонтерам на допомогу 5 тисяч гривень, — каже Захар і дає кошти Ірині.

— Велике дякуємо, діти, — каже Ірина.

У цей момент Ярослав знімає з одягу шеврони волонтера і дарує їх дітям.

— Ці кошти будуть використані для пошиття речей, необхідних для поранених військових, які лікуються в госпіталі, — каже Ярослав Путишин.

Ярослав — волонтер благодійної організації «Паросток добра», яку створив у Козятині Сергій Сиваківський. Їх у команді небагато, але кожен робить усе можливе, аби допомогти нашим бійцям. Волонтери завдяки небайдужим людям регулярно передають на фронт дрони, необхідні речі, маскувальні сітки, продукти, відремонтовані автомобілі.

— Діти знайшли нас, тому що дізналися з інтернету, зі сторінки нашого благодійного фонду, що Ірина Сербіна ш’є спеціальний одяг для поранених військових, який полегшує зняття, — каже Ярослав Путишин.

— Ми розробили цей одяг спеціально для того, щоб лежачі поранені не були роздягнені, — розповідає Ірина Сербіна. — На кожне поранення робиться замочок.

— Тому можна легко, не піднімаючи бійця, розстібнути застібку і зняти одяг, — додає Ярослав. — Там і штани, і нижня білизна, і все решта.

 — У нас невелика команда: шию я, мій чоловік і ще два помічника, — продовжує Ірина. — Це сім’я, яка вже на пенсії. Вони приходять до мене допомагати — кроять, подають. Ми шиємо в день дуже багато костюмів, у нас, можна сказати, міні-цех. Працюємо у моєму ательє. Із Сергієм Сиваківським ми співпрацюємо вже більше року.

Ірина разом із помічниками шиє одяг не лише для козятинчан. Жінка каже, найчастіше до неї звертаються волонтери з Дніпра. Пошитий одяг передають на військовий госпіталь.

— Наші костюми для поранених бувають на замочках, є на кнопках, — розповідає Ірина Сербіна. — Також ми розробили костюми для тих, у кого ампутовані руки чи ноги, щоб їх комфортно було вдягати. Там вже зовсім інша конструкція.

— Якраз гроші, які нам передали діти, ми використаємо на придбання тканин і розтратні матеріали, — додає Ярослав.

— Дякуємо, що у нас є такі маленькі волонтери, вони стараються, — каже Ірина.

— І проявляють ініціативу для того, щоб допомогти військовим, — каже наостанок Ярослав.

 

Читайте також:

Зозулинецькі волонтери вирушили на передову. Повезли генератор, ліки та домашні смаколики

Ціль 150 тисяч гривень. «БАХА» з Козятина потребує авто на фронт

Адаптивний одяг для військових з пораненнями: як отримати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Zaja Romashkan

    Молодці дітки, 🙏велика шана і низ кий уклін батькам за таких вихованих діток з доброю душею і великим серцем!!!🇺🇦💙💛🇺🇦
  • Наталья Валюшко

    Хто як не дітки розуміють потреби ЗСУ, а Міноборони не дотого
  • Геннадий Ткачук

    Дітям шана  ..Це вже дітки війни ,дуже шкода що такий несправедливий світ .Тім кому було в 14 році 10 .зараз 19.Сувора правда життя від підступного сусіда позбавила їх дитинства
  • Олег Петров

    А держава де, Міноборони України????

    Varvara UA reply Олег Петров

    Олег Петров , це Діти 🥰, і це їх бажання бути корисними  ❤️.

    Ну чому ви всюди політиків сунете? Дітей похваліть, їм добре слово напишіть, бо
    в них людяності більше, ніж в деяких дорослих.

keyboard_arrow_up