Зібрали гроші для свого тренера, який захищає Україну

Зібрали гроші для свого тренера, який захищає Україну
  • У Козятині не один рік існує спортивний клуб «Тако», в якому діти займаються кіокушинкай-карате. Один із тренерів цього клубу наразі проходить службу у 120 окремій бригаді територіальної оборони.
  • Його бойовому підрозділу потрібен медичний автомобіль, тож тренерка клубу «Тако» Анна Сас організувала збір.
  • Долучилися до допомоги наші юні волонтери — Захар Іщук разом із друзями

Нагадаємо, влітку ми розповідали про маленьких козятинчан, які організували блок-пост у центрі міста і взялися збирати гроші на ЗСУ. Ідею подав Захар, друзі його підтримали і активно взялися до справи. Кошти, які кидали в банку для збору, діти передавали безпосередньо бійцям, а також волонтерам Ользі Пироговій та Ярославу Путишину, які опікуться нашими захисниками.

Востаннє Захар разом із друзями передавали гроші в середині жовтня. Тоді діти зібрали майже дев’ять тисяч гривень і спрямували ці кошти на автомобіль для 118 батальйону тероборони. Спочатку юні волонтери планували поставити збір коштів на паузу, адже почалися інтенсивні заняття у школі, та й темніти почало значно раніше, але діти не припинили робити гарну справу. Цього разу вони зібрали 4 400 гривень. Ці кошти вони передали на медичний автомобіль для 120 окремої бригади територіальної оборони.

— Захар займається у клубі «Тако» вже п'ятий рік, — розповідає Олег Іщук, батько хлопчика. — Коли діти почули, що тренеру підрозділу, де служить тренер, потрібен автомобіль, порадившись між собою, вони вирішили передати зібрані гроші 120 окремій бригаді ТРО.

Відео дня

Кошти збирали Захар, Ілля, Богдан, Настя та Ліза. Діти виходили на свій блок-пост і на вихідних, і після школи та стояли до сьомої вечора. Бувало й таке, що гроші нашим юним волонтерам давали просто в місті.

— Одного дня ми з Захаром після школи йдемо по базару, люди його питають: «Це ти збираєш гроші на ЗСУ?», — продовжує Олег Іщук. — Він відповідає: «Так». То його позвали до себе і дали гроші. Так само якось в магазині «Господарочка» було. По місту вже його впізнають. Так дітям і вдалося спільними зусиллями назбирати гроші. Зараз, щоправда, темніти стало дуже рано. Плюс йдуть дощі. Багато уроків. То останні тижні зо два діти не виходять навіть у суботу та неділю. Тому що так: то хтось один із них на вихідні з Козятина поїхав, то хтось інший. Тому ми вирішили, що як до зимових канікул у них ще вийде зібратися, то зберуться. А як ні, то поки не виходитимуть.

 

Читайте також:

Козятинській гімназії № 9 передали цінні подарунки з фронту — гільзу з адресним підписом та бінокль

Шиють подушки для ЗСУ скільки пошили не рахують

Волонтери збирають допомогу нашим землякам через лотерею

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • удача завжды

    яки  выховани  диты....батькам  гордисть  за такых  дитей....
  • Читач32

    Вітаю. Рахунок?

keyboard_arrow_up