За літо діти зібрали на потреби військових 16 тисяч

За літо діти зібрали на потреби військових 16 тисяч
  • Юні волонтери, які цього літа організували блокпост у середмісті Козятина, завершили свій збір.
  • Шістнадцять тисяч 506 гривень і 10 копійок — стільки назбирали діти в банку із написом ЗСУ.
  • Кошти вони вже раніше передавали волонтерам та військовим, а останню частину суми спрямували на генератор для бригади, де служать козятинчани

На День знань волонтер Ольга Пирогова опублікувала на своїй фейсбук-сторінці допис про те, що бійцям із Козятина потрібна фінансова підтримка.

«Сьогодні до мене звернулись наші земляки з 59 бригади, які боронять країну на сході. Дуже просять допомогти в придбанні інвекторного генератора, половина коштів в нас є, ще просять лопати, сокири, ключі (список додаю). Допоможіть дозбирати решту», — написала Ольга.

На пост у соціальних мережах відгукнулися Захар Іщук та його друзі. Цього літа ми неодноразово розповідали про команду юних волонтерів, які об’єдналися довкола спільної мети — допомогти Збройним силам України. Хлопчики разом з дівчатками зібралися на вулиці, організували невеликий блокпост і збирали кошти. Донатили водії машин, які проїжджали повз, а також перехожі.

Відео дня

Діти виходили на блокпост кожного дня, незважаючи на погоду. Збирали кошти з ранку і до самого вечора. І ось результат — за літо юним волонтерам задонатили 16 тисяч 506 гривень і 10 копійок.

— У їхній команді багато дітей, — розповідає Олег Іщук, батько Захара. — Але збиралися вони не всі разом, а в кого як виходило. Хто поїхав на відпочинок, кого забрали до бабусь-дідусів, останнім часом їх виходило тільки двоє — Захар та Ілля. Плюс почало пекти сонце сорок градусів. Вони вже і під деревами ховалися. Вже не хотіли машини гальмувати, вони пішли до АТБ. Від АТБ прийшли задоволені — їм кинули 800 гривень.

Зібрані кошти юні волонтери вже декілька разів передавали на потреби наших захисників. Перших 5 тисяч гривень хлопчики з дівчатками віддали бригаді морськоїї піхоти, де служить козятинчанин. Ще 5 тисяч передали волонтерам Ярославу Путишину та Ірині Сербіній на пошиття адаптивного одягу для поранених. Три тисячі задонатили на ЗСУ, коли до Козятина приїжджав актор Михайло Жонін, більше відомий як капітан Гнездилов із популярного серіалу «Пес». Залишилося у юних волонтерів 3,5 тисячі. Ці кошти вони передали Ользі Пироговій.

— Передаємо гроші хлопцям з 59 бригади на генератор, — каже Захар, дістає гроші, старанно складені у сумку, і вручає Ользі.

— Синок, я в свою чергу хочу передати шеврон від 41 бригади всій твоїй команді і обіцяю всім передати хлопцям генератора особисто, — каже Ольга, обіймаючи Захара. — І привезу вам прапора з їхніми підписами. Дякую тобі ще раз. Бережи вас Боже. Ви молодці!

На літніх канікулах юні волонтери потрудилися на славу. Тепер почався навчальний рік і поки що збір вирішили поставити на паузу.

— Я тільки за свого Захара можу сказати — у дитини карате, додаткові заняття з інформатики, плюс ще й англійська і треба робити уроки. Після уроків і додаткових занять не дуже вийде у дітей стояти. Ще й зараз темніти буде о шостій годині. Але якщо на осінні канікули вони захочуть зібратися — то зберуться, — підсумовує Олег Іщук.

 

Читайте також:

Козятинський благодійний фонд отримав від американського 25 тисяч доларів

Козятинчани передали автомобіль бійцю тероборони Вінниччини

На Донецькому напрямку потрібні дрони-камікадзе. Козятинчани організували збір

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анна Жук

    Молодці. Береже Вас Господь.
  • Tamara Berezniuk

    Молодці...Дай Боже Вам здоров'я.
  • Татьяна Войтова

    Щиро дякуємо діткам,  молодці!!!
  • Вера Трачук

    Які молодці дітки з таких дітей треба брати приклад  депутатам.Щиро дякую таким діткам,бережи Вас  Господи.

keyboard_arrow_up