День жалоби в Глуховецькій громаді: прощаються з молодим Героєм з Кашперівки

День жалоби в Глуховецькій громаді: прощаються з молодим Героєм з Кашперівки
  • Жорстока кровопролитна війна забрала життя молодого Героя Олександра Голоснюка.
  • Сьогодні, 2 лютого, військовослужбовця проводять в останню путь.

Про Героя

Олександр народився в Кашперівці 19.03.1997 року. Напевно, не знайдеться в селі жодної людини, яка сказала б про Олександра бодай щось погане. Адже він ріс без батька, і мати намагалась робити все, щоб її син виріс гарною людиною та був щасливим. Саша завжди намагався допомагати мамі та бути підтримкою та опорою для своєї меншої сестри Софії.

— Вчителям та однокласникам він запам’ятався товариським, активним, справедливим, завжди усміхненим. Ще з шкільних років Сашик ніколи не боявся братися за роботу, завжди приходив на допомогу друзям. Ця риса збереглася і в подальшому дорослому житті. Саме тому він без вагань пішов захищати рідну землю.

Після закінчення школи Олександр здобував професійну освіту в Бердичеві. Потім працював у Кашперівському СВК, звідки був призваний для проходження строкової служби в лавах ЗСУ. Після служби повернувся в рідне село, а після повномасштабного вторгнення в 2023 році поповнив ряди захисників рідної держави.

Відео дня

— Коли він приїздив в рідне село на кілька днів відпочити, був душею компанії, жартував, посміхався. Ніколи не показував свої переживання, страх, тривогу. І завжди запевняв, що перемога буде за нами. Як і в кожної людини, у Сашка були свої плани на майбутнє, яким, на жаль, не судилось здійснитись...

Тепер йому назавжди 26...

— Тепер його душа буде дивитись на нас із небес, і наш обов'язок, усіх, хто знав Олександра, вічно пам'ятати про його подвиг в ім'я справедливості і миру, як і про подвиг кожного Героя, хто віддав своє життя за Батьківщину. В нашій пам’яті він назавжди залишиться усміхненим Сашиком!

 

День жалоби

Згідно з розпорядженням голови Глуховецької селищної ради, сьогодні, 02 лютого, у день поховання Олександра Ігоровича Голоснюка , що загинув захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України під час війни Росії проти України, на території Глуховецької територіальної громади оголошено Днем жалоби.

На знак скорботи за загиблим будуть приспущені Державні Прапори України з траурними стрічками на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності. Також, на території громади буде обмежено проведення розважально-концертних заходів та заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі та громадського харчування.

Прощання

Кортеж із тілом загиблого воїна очікується 2 лютого. Орієнтовний час прибуття 11.00.

— Прохання до жителів гідно зустріти нашого захисника, утворивши живий коридор Памʼяті і Слави у с. Кашперівка: від вулиці Фурманівка (початок села) і до будинку, де проживав Герой по вул. Лісова, — пишуть на сторінці місцевої гімназії.

 

Читайте також:

Воїни дякують за допомогу та просять не забувати, що вони там є

За донат у 200 гривень є шанс виграти сертифікат до стоматолога на 2 000

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Валентина Шуляк

    Вічна пам'ять
  • Богдан Розбіцький

    Вічна пам'ять герою
  • Марія Думанська

    Вічна пам'ять герою іспівчуття рідним
  • Галина Франчук

    Вічна пам’ять ГЕРОЮ!

keyboard_arrow_up