Мама Миколи Лисого подала петицію про присвоєння звання «Герой України» своєму полеглому синові

Мама Миколи Лисого подала петицію про присвоєння звання «Герой України» своєму полеглому синові
  • На офіційному інтернет-представництві Президента України 12 вересня опублікували електронну петицію з проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю, сержанту, командиру бойової машини в/ч А 0666 імені Лицарів зимового походу, Лисому Миколі Володимировичу
  • Автор петиції — мама загиблого Героя Любов Миколаївна Лиса

Про Героя

Наш Герой народився 14 грудня 1984 року у селі Пиковець, що на Козятинщині

Був сержантом, командиром бойової машини, командиром першого механізованого відділення, третього механізованого взводу, дев’ятої механізованої роти, механізованого батальйону військової частини

Відео дня

Як йдеться у ПЕТИЦІЇ, у 2019 році Микола захищав нашу землю на сході України у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічу і стримування збройної агресії Російської федерації в Донецькій та Луганській областях.

Разом із побратимами боронив в районі міста Курахове, Кремінна, Мар’янка. З початку повномасштабного вторгнення в складі 28 бригади імені Лицарів зимового походу військової частини А0666 разом із побратимами боронив Україну на Херсонському напрямку, Олександрівка, Мирне, Благодатне. Рятував своїх побратимів, виносив їх з вогню. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу.

Загинув 7 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Благодатне Херсонської області.
Із надлюдською стійкістю і мужністю воїни утримували свої позиції на фронті, усвідомлюючи, що на їхніх плечах лежить відповідальність за майбутнє всього українського народу. Всі вони Герої, які заслуговують найвищої вдячності! За рідну українську землю стояли живим щитом проти ворожої артилерії та танків.
Микола із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу.

— Шановний Президенте. Звертаюся до Вас, як мама загиблого сина, Лисого Миколи Володимировича. Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Лисого Миколи Володимировича. Я пишаюся своїм сином, його незламністю та патріотизмом і вважаю, Микола Лисий — справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно). із врученням ордена «Золота Зірка» його мамі. Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну!
Слава всім, хто боронить та захищає Україну! Слава Україні! — цитуємо текст Петиції

Підтримати ПЕТИЦІЮ

Нагадаємо, Герой України Микола Лисий загинув в бою під Благодатним.

В останню путь Героя Миколу Лисого проводжали усім селом 30 жовтня.

На початку вересня у Пиковецькій гімназії відкрили меморіальну дошку Миколі Лисому

У День пам'яті захисників України батькам Героя Любові та Володимиру Лисим вручили «Орден за мужність ІІІ ступеня командиру 1-го механізованого взводу 9-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону військової частини А 0666 сержанту, Миколі Лисому, посмертно.

Читайте також:

Просять підтримати Петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Олександру Ольховичу

Просять присвоїти звання «Героя України» (посмертно) воїну з Самгородоцької громади

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Надежда Ширяева

    Підтримую
  • Ирина Остапчук

    Підтримую
  • Світлана Петрова

    Підтримую.
  • Елена Рожко

    Підтримую!

keyboard_arrow_up