Відвідали—84 могили загиблих героїв козятинської громади

Відвідали—84 могили загиблих героїв козятинської громади
  • У вівторок 29 серпня Козятинська громада відгукнулася на патріотичний заклик «Шаную воїнів.Біжу за Україну» і провела вулицями міста забіг, присвячений Дню пам’яті загиблих захисників України.
  • Потім представники військової адміністрації разом з міським головою вручили орден за мужність сина батькам загиблого воїна.
  • Завершилась денна частина заходу об’їздом могил загиблих воїнів

Відразу після забігу ведуча заходу Ольга Безпалько зачитала прізвища всіх загиблих Героїв Козятинської громади. Третім пунктом значився наказ Президента України про присвоєння «Ордена за мужність ІІІ ступеня командиру 1-го механізованого взводу 9-ї механізованої роти 3-го механізованого батальйону військової частини А 0666 сержанту, Миколі Лисому, посмертно. Нагороду вручили батькам Героя Любові та Володимиру Лисим.

Вручаючи нагороду заступник районної військової адміністрації, Олександр Пузир сказав—Дев’ятий рік війна, дев’ятий рік дуже великі втрати. Ми їх обраховуємо скоро до мільйона дійде. Це втрати військових, цивільних, втрати тих, хто виїхав за кордон, втрати тих, хто не народився тому, що знищені цілі сім’ї, родини, цілі міста.

Відео дня

Дозвольте в цей День висловити слова пошани, подяки. Я розумію, що це свято вам не замінять ваших рідних, але повірте, ми їх шануємо, пам’ятаємо, ми привчаємо наших дітей пам’ятати та шанувати наших полеглих захисників України. Прийміть ще раз слова вдячності, слова пошати, Слава Герою, Слава Україні, сказав Олександр Пузир.

За ініціативи Олени Венжик в День Незалежності була висловлена пропозиція на День пам’яті по загиблим воїнам провідати їх усіх у місцях поховання. Її ідея була підтримана іншими родинами загиблих воїнів і міським головою Тетяною Єрмолаєвою.

Почали з найбільшого захоронення воїнів небесного війська алеї Слави міського кладовища. На кожну більш, як 3 десятки могил родини загиблих воїнів поклали живі квіти, солодощі, та вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Так вшановували загиблих захисників України на кладовищі Титусівки, Сигналу, Кордшівки,

Пиковця, Залізничного, алеї Слави села Козятина. Провідали п’ятьох загиблих Героїв у Іванківцях.

Завершували рейд шани хлопцям на кладовищах Махаринець та Сестринівки.

На всіх цвинтарях, незважаючи на неймовірну спеку були батьки та родичі загиблих воїнів. Міський голова

висловлювала співчуття рідним та близьким героїв. В Махаринцях жінки у відповідь, як триматися,

коли я кожного дня чекаю, що він зателефонує, інша додає, а я сама кожного дня набираю його.

Воно дійсно, які співчуття не висловлювали втрата близької людини залишається на віки.

Наостанок поїздки у ініціатора заходу і волонтера Ольги Пирогової ми запитали, як пройшов захід пам’яті.

Все добре, поїхали подивилися знаємо, що де потрібно зробити. Щось зробимо своїми силами в чомусь міська рада має допомогти. Раз в рік наших захисників можна провідати. Ми сьогодні вирішили, що в такому форматі будемо провідувати всіх наших хлопців щороку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Пузир

    Слава Україні! Героям Слава!
  • Олег Петров

    Сумно спостерігати за тим що відбувається в Україні, вся Україна в хрестах і руїнах лежить!!!
  • Тамара Сиваковская

    ГЕРОЯМ СЛАВА !!! СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ПОЛЕГЛИМ ЗА УКРАЇНУ!!!

keyboard_arrow_up