Аби відремонтувати КТ-апарат, потрібно замінити рентгенівську трубку, вартістю майже 4 мільйони

Аби відремонтувати КТ-апарат, потрібно замінити рентгенівську трубку, вартістю майже  4 мільйони
  • Минулого тижня до лікарні завітала група інженерів-наладчиків ТОВ «ІПС-Україна» — єдиної фірми в Україні, яка займається ремонтом КТ такого класу, як у Козятинській ЦРЛ (Hitachi Supria 16/32).
  • Необхідно замінити рентгенівську трубку. Її вартість — близько чотирьох мільйонів гривень. 
  • «Доля КТ у Козятинській ЦРЛ залежатиме від рішення депутатів міської ради та від обранців сусідніх громад» — пише адміністрація медзакладу

Як йдеться на сторінці Козятинської ЦРЛ, згідно акту обстеження технічного стану обладнання та акту виконаних діагностичних робіт (скан-копії документів прикріплені біля допису), експерти дійшли висновку, що для відновлення роботи апарату необхідна заміна рентгенівської трубки.

Комплектуючі для КТ-обладнання японського виробництва (саме такий у Козятинській ЦРЛ) в Україні постачає також єдина компанія – ТОВ «УКРМЕДІН», позаяк єдина має зв’язки із японським концерном Hitachi. Лікарня зробила запит на необхідну рентгенівську трубку і отримала комерційну пропозицію із вказаною вартістю – 3 млн 960 тис грн. (скан-копію комерційної пропозиції також знайдете біля допису).

Відео дня

—  Таких коштів у лікарні немає, відтак ми звернулися із листом до Козятинського міського голови та до голів сусідніх громад (мешканці яких є поруч із козятинцями пацієнтами нашої лікарні) з проханням розглянути можливість виділення необхідного фінансування із міського бюджету, - пояснила директор Козятинської ЦРЛ Оксана Забазнова. — Просимо сприяти у вирішенні даного питання, адже на даний час заклад не має можливості надавати необхідне для мешканців краю лікування інсультів. Сподіваємося, що на найближчих сесійних засіданнях депутати місцевих рад означених громад підтримають наше прохання і тоді лікарня якнайшвидше зможе відновити роботу КТ-апарату.

Нагадаємо:

Читайте також:

Козятинська ЦРЛ за показниками роботи увійшла до десятки районних лікарень області

 

Чи будуть відкривати реабілітаційне відділення?

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ангелина Колосенко

    Просто сюр €6аний цирк від якого вже не смішно

keyboard_arrow_up