Локдаун у Козятині: скільки вже покарали за порушення?

Локдаун у Козятині: скільки вже покарали за порушення?
  • Йшов восьмий день жорсткого січневого локдауна. У суботу, 16 січня козятинські поліцейські, спільно з представниками міської ради та громадських організацій здійснили перевірку дотримання карантинних заходів. Ходили в центрі міста, де найбільше скупчення магазинів. В основному, козятинські підприємці дотримуються карантинних обмежень та дослухаються до рекомендацій локдауна. Однак порушників все ж так виявили.

У суботню перевірку протокол 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУАП), за продаж недозволеного товару, а також за неправдиві дані, скали на одну з місцевих підприємиць. Жінці загрожує штраф від  34 до 170 тисяч гривень 

За словами керівника сектору превенції козятинського відділення поліції Євгенія Трайдакала, спочатку січневого локдауна таких протоколів сім. Порушникам загрожує штраф від 17 до 170 тисяч гривень.

Відео дня

— Такі перевірки робимо майже щодня, — розповідає газеті Євгеній Трайдакало. — Є карантинні обмеження, є можливість здійснювати торгівлю способом адресної доставки і дуже багато підприємців міста Козятина ефективно цим користуються. Також розповсюджують рекламу своєї продукції в інтернет-мережі. Є способи елементарної вивіски з номером телефону на магазині. Але людей в магазин пускати заборонено.  Якщо продавець виніс товар за межі магазину, це вже вважається, як адресна доставка. Хочеться, щоб люди це розуміли і виходили із тим обставин, які склались, розумним шляхом. Також хочу звернутися до тих людей, які постійно заходять до магазинів без засобів індивідуальних засобів. Скептично до цього відносяться і хочуть показати, що вони не згодні з рішенням уряду, розказують, що це незаконно. Але на сьогоднішній день, якщо є рішення органів виконавчої влади, Кабмін в нас орган виконавчої влади, то всі громадяни зобов'язані виконувати це рішення. А якщо вони не згодні, то кожен має право звернутися до органів судової влади про скасування цього рішення. От коли його скасують або призупинять, тоді його можна буде не виконувати.

Січневий локдаун в дії: про запровадженні обмеження
Вже 1159 інфікованих: про коронавірус на Козятинщині та в області
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up