Карантин вихідного дня скасують

Карантин вихідного дня скасують
Непродуктовим магазинам більше не доведеться зачинятися у вихідні. Фото з архівів газети
  • Кабінет міністрів України вирішив відмовитися від так званого «карантину вихідного дня».

  • Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду, яке відбулося у середу, 2 грудня.

Відтак по всій території нашої країни будуть діяти обмеження «помаранчевої карантинної зони», що включають обмеження жовтої та зеленої зон, а також ряд заборон:

— масові заходи, в яких беруть участь більше 20 осіб;

— роботу закладів розміщення (хостелів, турбаз, тощо), за виключенням готелів;

Відео дня

— планові госпіталізації в лікарнях;

— роботу спортзалів, фітнес-центрів та закладів культури;

— прийом нових змін в дитячі табори.

Опитування

Підтримуєте скасування карантину вихідного дня?

Карантин вихідного дня діяв в Україні протягом трьох тижнів. Тож три тижні поспіль на вихідних у Козятині не працювало нічого, окрім продуктових магазинів та аптек. Магазини з продажу побутової хімії, одягу, тощо, були зачинені.

Між тим, кількість хворих на коронавірус протягом цих трьох тижнів почала йти на спад — перший тиждень на Козятинщині було зареєстровано 137 випадків, другий — 110, третій — 88. Проте чи це так подіяв карантин вихідного дня, чи козятинчани стали більше дотримуватися заходів безпеки, чи, можливо, стали робити менше тестів — невідомо.

В Уряді не виключають запровадження повного локдауну, іншими словами, повернення до жорсткого карантину. За результатами опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг» протягом 28–30 листопада, 42 % респондентів підтримують введення жорсткого карантину, а 58 % опитаних вважають, що внаслідок його запровадження зменшиться кількість хворих на коронавірус.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:07 Минула річниця, як від важкої хвороби зупинилося серце Воїна Михайла Юрчука 12:01 Церква Святої Параскеви давно не бачила стільки радості в очах прихожан 11:00 Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України 10:05 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 10:00 Козятинські легкоатлети змагалися у Білій Церкві. Є перші місця photo_camera 09:02 Герою з Козятина Дмитру Іванову присвоїли орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) 08:18 Козятинчанка Марія Шпатківська та військовослужбовець Євген поєднали свої серця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up