Говорили про налагодження вивезення сміття у селах Козятинської громади

Говорили про налагодження вивезення сміття у селах Козятинської громади
  • Вивезення твердих побутових відходів від домогосподарств сіл громади – завжди актуальна проблема, що потребує вкрай швидкого реагування та вже давно чекає вирішення.
  • Міський голова Тетяна Єрмолаєва ініціювала розробку графіку вивезення ТПВ із сіл Козятинської громади.

До слова, у Козятинській міській громаді 14 сіл. І, як йдеться на сторінці Козятинської міської ТГ, у жодному з них не налагоджена централізована система вивезення побутових відходів.

— Так складалося роками, десятиріччями та, чого приховувати, було завжди. Сміття викидається у посадки, поля, околиці населених пунктів. Зрозуміло, що це неприпустимо і бути так не повинно, — йдеться в повідомленні.

Вирішення цієї проблеми — довогоочікуване і давно назріле. Для цього, вчора, 2 лютого, на нараду у кабінеті заступника міського голови-начальника управління ЖКГ Андрія Корнійчука зібралися старости Сестринівського, Махаринецького та Кордишівського старостинських округів Козятинської міської громади, спеціалісти з благоустрою, головні бухгалтери управління ЖКГ та КП «Чисте місто».

Відео дня

Як пояснив Андрій Олександрович, згідно статті 35-1 Закону України «Про відходи», усі власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. Цю норму закону необхідно обов’язково доносити до мешканців сіл, підприємців та фермерів, що здійснюють свою діяльність на теренах громади. Адже збереження навколишнього середовища – не другорядне питання. Вимоги сучасного життя налаштовують нас на раціональний підхід до механізму збирання сміття.

У  результаті зустрічі, як початковий результат вирішення важливого питання, узгодили — старости старостинських округів у своїх селах проведуть зустрічі з людьми, проінформують їх про укладання договорів з надавачем послуг по вивезенню твердих побутових відходів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Світлана Пономарьова-Качановська

    А в селі Козятин взагалі не вивозять сміття!
  • Кіпоренко Олександр

    Куди дівати відходи , коли їх вивозять раз в тиждень? Лишати під кабінетом
  • Николай Крента

    Правильно,бюджет надо наполнять,а с кого еще взять как с неимущих селян!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up