Безкоштовний інтернет почав з’являтися в електричках

Безкоштовний інтернет почав з’являтися в електричках
Поки що в деяких — підвищеного комфорту

На сайті “kazatin.com” з’явилась новина від читача про значне покращення умов проїзду в регіональних електропоїздах. Поїхавшись на 827-му потязі  “Київ-Жмеринка-Рахни”, він був приємно вражений. Особливо — наявністю безкоштовного бездротового доступу в мережу інтернет за технологією 3G. Також цей пасажир поділився інформацією, що безкоштовний Wi-Fi у платних (комфортних) електричках уже є.

“На черзі — прості електрички і дизелі”, — написав він, посилаючись на інформацію сайту “Укрзалізниці”. — “Тобто протягом року буде поступово з'являтися інтернет і в простих електричках і навіть дизелях”.

Прагнення прекрасного закінчилось “обломом”

Відео дня

Журналісти “RIA-Козятин” вирішили і самі насолодитися почуттям гордості за нашу залізницю. “Забили” в Google розклад приміських поїздів по станції Козятин, вибрали регіональний поїзд, який на довго зупиняється в Козятині. І пішли на зустріч із “прекрасним”.

Але в час прибуття, що був вказаний на сайті “Укрзалізниці”, поїзд не прийшов. Потім виявилося, що на вокзалі інший розклад поїздів. Пані в довідковому бюро пояснила, що на сайті, мабуть, ще старий розклад. І що він тепер міняється не двічі на рік, а частіше. Вона порадила при плануванні поїздки дізнаватися розклад за телефоном довідкової служби станції “Козятин-пас.”  5-21-11.

Виявилось, на жаль, що в розкладі на вокзалі не вказаний час відправлення поїздів зі станції Козятин. Лише час прибуття.

Потяг №855 “Київ-Рівне” ми все ж дочекались. За півгодини виявили, що більшість дверей на вокзалі зачинені. Явно не для зручності виходу пасажирів на платформи.

Таких — одиниці

Перше враження від екстер’єру “суперелектрички” змусило засумніватися в словах нашого читача. Проте ми поспілкувались із бригадиром — приємною миловидною жіночкою. Вона не захотіла назвати прізвище, а бейджика на ній не було. Але про Wi-Fi в електричках дещо розповіла.

Виявляється, він та інші “радощі життя” встановлений не на всіх потягах підвищеного комфорту.

— Це не у нас, — сказала начальник поїзда. — Є новенькі потяги, тільки з капітального ремонту. Наприклад, такий вже бачила 848.

Виявилось, що ці покращені після капремонту електропоїзди не закріплені за якимось певним рейсом. Сьогодні він може їхати на Рахни, а завтра — на Жмеринку чи Конотоп. Їх поки що не багато.

Тож до простих електричок і дизель-поїздів черга ще точно не дійшла. А наш читач-дописувач просто щасливчик. Проте, сподіваємось, за “першими ластівками” найближчим часом почнеться масове наповнення залізниць України пристойними комфортними поїздами.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up