«Мій тато Олексій Дука був справжнім воїном». Підтримайте петицію про присвоєння Героя України

«Мій тато Олексій Дука був справжнім воїном». Підтримайте петицію про присвоєння Героя України
  • На офіційному інтернет-представництві Президента України опублікували електронну петицію з проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, нашому земляку, військовослужбовцю Збройних Сил України Олексію Дука, уродженцю села Кашперівка Хмільницького району Вінницької області.
  • Автор (ініціатор) донька Героя Вікторія Дука

— Прошу підтримати своїм ( електронним) підписом петицію про про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Дука Олексію Олександровичу 01 .04.1979 року народження.  Мій тато був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу та з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя! На жаль загинув під час виконання бойового завдання під містом Первомайське Донецької області 19 липня 2023 року, — написала Вікторія Дука

Відео дня

Текст Петиції

Цитуємо:

«Шановний Пане Президент, прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Дука Олексію Олександровичу 01 .04 .1979 р.н., уродженцю села Кашперівка Хмільницького району Вінницької області. Все життя служив народу України! Працював у Лінійному відділі поліції ст. Козятин, згодом підписав контракт з військовою частиною 3028 м. Калинівка і став служити в Національній Гвардії України кулеметником взявши участь в АТО з 2014 року.
Після закінчення контракту працював в правоохоронних органах в м. Київ. З початком повномасштабного вторгнення, за власним бажанням звернувся у військкомат та став на захист нашої Батьківщини. Був сержантом 59 бригади, стрілець- гранатометник гранатометного взводу 1- БОП( військової частини А2896), де виконуючи бойові завдання поблизу м. Первомайське Донецької області 19 липня 2023 року загинув.
Ситуація на фронті була надскладною. Мій тато Олексій із самого початку і до кінця був на нульовій позиції, де день і ніч із своїми побратимами стримували ворога. Він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу!
Мій тато Дука Олексій із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу.
Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що Дука Олексій Олександрович - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка». Вічна пам’ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну!
Слава всім, хто боронить та захищає Україну! Слава Україні!»

Підтримати ПЕТИЦІЮ

Нагадаємо, триває збір підписів для присвоєння звання Героя України Артему Москалю. Залишилось трохи менше чотирьох тисяч голосів

Читайте також:

«Наш тато був людиною з великої літери». Спогади про військового Сергія Чеснюка

Дмитро Степанюк загинув за 5 днів до свого 36-річчя

Героя Артема Москаля нагородили Орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олександра Никитюк

    Підтримую
  • Тамара Костенко

    Підтримую
  • Галина Тиднюк

    Підтримую
  • Любов Лиса Липская

    Підтримую

keyboard_arrow_up