Кількість хворих вінничан на вірусний гепатит А продовжує зростати

Кількість хворих вінничан на вірусний гепатит А продовжує зростати
  • Кількість хворих вінничан на вірусний гепатит А продовжує зростати. Станом на 30 жовтня зафіксували 209 випадків захворювання, з них 170 — лабораторно підтверджених. На стаціонарному лікуванні перебуває 174 пацієнти.
  • Серед захворілих 29 дітей.

Фахівці «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проводять обстеження всіх вогнищ захворювання.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОВА, поодинокі випадки захворювання зареєстрували й в інших територіальних громадах Вінниччини.

Захворювання на гепатит виявили у Могилів-Подільському районі, у Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині. Пацієнти перебувають в інфекційних відділеннях медичних закладів громад.

Відео дня

«На сьогодні найбільше пацієнтів ми маємо у Клінічному центрі інфекційних хвороб – 89 з підтвердженим діагнозом та 12 з підозрою на гепатит А. У міській клінічній лікарні 31 пацієнт з підтвердженим діагнозом та один з підозрою. У дитячій обласній інфекційні лікарні маємо 23 дитини у яких підтвердили діагноз та троє з підозрою. Усі пацієнти середньої ступені важкості. Важких немає», — зазначає заступниця директорки профільного департаменту Тетяна Бондаренко.

Відзначимо, що цими вихідними у Вінниці працювала команда МОЗ на чолі із головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним. Відпрацьовували усі можливі причини спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині. На підставі проведених епідрозслідувань визначили щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції.

Читайте також:

 

Профілактика захворювання на вірусний гепатит:

  • дотримання правил особистої гігієни: миття рук перед уживанням їжі, а також після кожного відвідування туалету.
  • пийте лише кип’ячену воду: кип’ятити слід не менше 10 хв.
  • добре мити овочі, фрукти, зелень та ягоди перед уживанням.
  • не займатись самолікуванням. 

Щодо хворих у Козятині

Щодо кількості хворих на недугу Боткіна у Козятині, то вона за словами завідувача Козятинського відокремленого структурного підрозділу Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб Леоніда Ящука, не змінилася. Нагадаємо, що вірусний гепатит А перед вихідними виявили у двох козятинчан.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up