«У більшості громад це просто, у нас — складно». Мер Козятина про придбання кисневої станції та її монтаж

«У більшості громад це просто, у нас — складно». Мер Козятина про придбання кисневої станції та її монтаж
  • Очільниця Козятинської територіальної громади Тетяна Єрмолаєва розповіла про найважчий проект за два роки — киснева станція та її монтаж
  • Пише, що проєкт є важливим і потребує термінового закінчення: виділення фінансування, коригування проєкту, закінчення робіт. Підрядник продовжив роботи, але далі неможливо рухатись через відсутність актуального відкоригованого проєкту та фінансування.

До уваги читачів публікуємо допис Тетяни Єрмолаєвої — Козятинського міського голови

«Лікарня повинна мати кілька джерел кисню. Вона має рампу з балонами, це дорого і потрібні працівники для її обслуговування. Наявність кисневої станції робить нас незалежними, вона сама виробляє кисень, він в рази дешевше, працює автономно. Більшість громад давно забули про такі роботи. На купівлю цієї станції у 2021 році були закладені кошти в сумі 2 млн 60 тис. грн. Тільки третій директор лікарні провів тендери, їх було кілька, переможець торгів в грудні підписав договір на постачання кисневої станції вартістю 1 млн 704 тис. грн. Рік часу на придбання обладнання. Закупили, війна, проблеми з доставкою. Доставили.

Було понад рік часу на виготовлення проєкту по капітальному ремонту системи киснепостачання ЦРЛ. 25 серпня 2022 року проєкт пройшов експертизу. Об’єкт капбудівництва переданий в управління ЖКГ для реалізації, в лікарні немає інженера-будівельника, а це інженерний проєкт. Тендери оголошені на 2 млн 338 тис. грн, переможець підписав договір 02.12.2022 року на суму 1 млн 958 тис. грн і почав виконувати роботи. В грудні виконав роботи на суму 624 тис. грн та отримав кошти.

Відео дня

Мільйон повернувся назад

В кінці календарного року, кому б не давали бюджетні кошти, невикористані повертаються назад на залишки громади. 1 млн 893 тис. грн повернулися назад в бюджет, як не використані в 2022 році. Кошти повернулись, роботи продовжуються.

Сьогодні маємо березень. Проєкт не завершений. У більшості громад це просто, у нас складно і «довгобуд». Проєкт потрібно коригувати. При виконанні проєкту виникли додаткові, або не враховані, роботи: відділення інфекційне, не враховано роботи по встановленню станції, не враховано з’єднання з рампою балонів, не встановлено обладнання для роботи одночасно кількох джерел кисню: рампи та станції, багато інших деталей та робіт.

Все зупинили

Проєкт є важливим і потребує термінового закінчення: виділення фінансування, коригування проєкту, закінчення робіт. Підрядник продовжив роботи, але далі неможливо рухатись через відсутність актуального відкоригованого проєкту та фінансування.

Все зупинено, чекаємо позитивного рішення депутатів про виділення коштів на закінчення проєкту.»

Читайте також:

Які стоматологічні послуги надають безкоштовно

Поки що 424 посади, але надалі буде менше: аналізуємо фінансовий план лікарні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Геннадий Ткачук

    Там де роботу роблять професіонали складнощів не буває .А де не хлюії ,там погано ростуть навіть туї .Зато ростуть апетити ,як депутатів обхитрити.Недешева киснева станція на установку  третій чекає ,а хворі без кисню страждають .А головне ,за що ця місцева влада не візьметься ,то для громади нічого не вдається .Публічно звітувати не бажає ,тому їй населення недовіряє…
  • Galina Galina

    А може вся проблема в керівництві????

    Валерій Трушевський reply Galina Galina

    А що так не ясно!

    Валерій Трушевський reply Galina Galina

    Galina Galina це вжє давно ясно, що при владі брехуха, і, воровка.
  • Валерій Трушевський

    Вас завжди як не х.. короткій, то рубашка длінна.

keyboard_arrow_up