Поки що 424 посади, але надалі буде менше: аналізуємо фінансовий план лікарні

Поки що 424 посади, але надалі буде менше: аналізуємо фінансовий план лікарні
На останній сесії депутати міської ради вносили зміни до фінансового плану Козятинської ЦРЛ. На засідання завітали працівники медичного закладу
  • Скільки грошей отримає Козятинська ЦРЛ у цьому році?

  • Скільки нараховуватимуть на заробітну плату лікарям, медсестрам та санітаркам?

  • І, що найголовніше, яку середню кількість посад затвердили для медичного закладу на 2023-ій рік? 

На останній сесії депутати знову говорили про лікарню, адже на порядку денному було питання про внесення змін до фінансового плану Козятинської ЦРЛ на поточний рік. Нагадаємо, сам фінплан затвердили ще на передноворічній сесії. Тоді передбачалося, що лікарня цього року отримає від НСЗУ дохід у розмірі 58,2 мільйона гривень, втім після того, як медичний заклад підписав договори із Національною службою здоров’я України, виявилося, що фінансування буде значно більшим.

Відповідно до нового фінансового плану, який затвердили депутати 17 лютого, цього року Козятинська ЦРЛ отримає від Національної служби здоров’я України 82,1 мільйона гривень. Ще 24,6 мільйона має надійти з бюджету Козятинської територіальної громади. Із цих коштів вже погасили заборгованість по зарплаті, яка була в лікарні минулого року, а також мають оплатити комунальні послуги і зробити реконструкцію приміщень.

Зарплати

Позаяк Козятинська ЦРЛ підписала із Національною службою здоров’я України угод на більшу суму, ніж планувалося до нового року, фонд заробітної плати також збільшився. Його депутати затвердили у розмірі 69,8 мільйона гривень.

Відео дня

Середньомісячну виплату на оплату праці керівника затвердили в розмірі 28,7 тисячі гривень. Для лікарів — 23,8 тисячі у першому кварталі, а надалі — 25,9 тисячі. Для спеціалістів немедичного профілю — 8,3 тисячі у першому кварталі, надалі — 10,1 тисячі. Для середнього медичного персоналу — 12,9 тисячі у першому кварталі, надалі — 16,9 тисячі. Для санітарок — 8,5 тисячі у першому кварталі, надалі — 8,8 тисячі. Для іншого персоналу — 8,2 тисячі в першому кварталі, 8,8 тисячі — надалі. Зауважимо, що це не кошти, які працівники закладу отримуватимуть на руки. Із цих сум ще будуть вираховувати податки.

Просили самі працівники

Середню кількість посад на 2023-ій рік у фінансовому плані поки що не міняли. Відповідно до документа, на перший квартал у Козятинській ЦРЛ буде 424 посади, натомість надалі — 352. Прогнозується, що у штаті лікарів буде на 1,25 посади менше. Кількість посад серед спеціалістів не медичного профілю може зменшитися на 4,5, медичних сестер — на 42,5, санітарок — на 6, іншого персоналу — на 17,75.

Коли затверджували фінансовий план на передноворічній сесії, до рішення внесли пункт про відтермінування скорочення штатних одиниць та чисельності працівників до 1 квітня 2023 року. Втім на засіданні, яке відбулося в лютому, цей пункт виключили. І схоже, про це просили самі працівники лікарні. Принаймні про це свідчать документи, які оприлюднили на фейсбук-сторінці Козятинського міського голови.

 

На початку лютого у Козятинській ЦРЛ відбулося засідання трудового колективу, на якому зібралися директор, голова профкому, заввідділеннями, головна медсестра та старші медичні сестри, головний бухгалтер, начальник відділу кадрів та начальник загального відділу. Розглядали фінансові питання. Директор лікарні Оксана Забазнова повідомила, що відповідно до фінансового плану, який затвердили депутати міської ради на грудневій сесії, фондом заробітної плати забезпечені лише 352 штатні одиниці, тому щомісяця фонд заробітної плати буде перевищений орієнтовно на 600 тисяч гривень.

За кілька днів після того, як відбулися збори, адміністрація Козятинської ЦРЛ звернулася до міської ради з пропозицією винести на розгляд сесії питання щодо скасування пункту про відтермінування скорочення штатної чисельності працівників лікарні до 1 квітня.

Не отримали пакет

Із того ж таки протоколу засідання трудового колективу стало відомо, що відділення фізичної та реабілітаційної медицини цього року не підписало угоду із Національною службою здоров’я України. Про те, що такий ризик існує, говорили ще взимку минулого року, коли група депутатів проводила громадські збори в актовій залі лікарні з приводу скорочення працівників.

Середній фонд оплати праці працівників відділення фізичної та реабілітаційної медицини становить 295,7 тисячі гривень щомісяця. На рік це приблизно 3,5 мільйона. Враховуючи збитковість, працівникам відділення вирішили у січні виплатити зарплату за Єдиною тарифною сіткою.

Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Читайте також:

Для козятинчан, які потребують лікування, виділили 195 тисяч гривень

Ремонт інфекційного відділення у козятинській ЦРЛ на стадії завершення

На Вінниччині запроваджують скринінг на туберкульоз

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Геннадий Ткачук

    76 мл не використаних коштів за 22 рік залишилось на рахунках місцевого ТГ ,які планують витратити на все що завгодно ,а от 600 тисяч на медичних працівників в ціє влади не має під час війни .Хіба тяжко так подумати за людей ,щоб вони в час лихоліття мали робоче місце і мали кошти на існування .Хіба у нас владу вибирають не для народу .Шановні депутати ,допоможіть місцевим чинушам найти 600 тисяч на цих вже скорочених людей і поверніть їх в ЦРЛ ,бо хворих і поранених менше не стане

    Геннадий Ткачук reply Геннадий Ткачук

    Думають що безсмертні

    Наталія Щербатюк reply Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук не погоджуються😔.Просили мільйон разів,марно😔.Виходить що у Козятині війни немає і небудь😔

keyboard_arrow_up