«Шифер побитий, крокви гнилі». Козятинський ліцею № 7 потребує негайного ремонту даху

«Шифер побитий, крокви гнилі». Козятинський ліцею № 7 потребує негайного ремонту даху
  • Адміністрація Козятинського ліцею № 7 офіційно звернулася до Козятинської влади.
  • Просять на черговій сесії виділити кошти на оплату вартості проєкту та виконання робіт по капітальному ремонту дахів їдальні та харчоблоку, навчального корпусу № 1
  • Кажуть, процес запустили ще в минулому році. Матеріали для ремонту вже закупили
  • Залишилось прийти депутатам на сесію про проголосувати

Днями в секретаріаті Козятинської міської ради зареєстрували офіційне звернення до міського голови та депутатів. Лист від 26.06.2023 № 01-31/247

У листі адміністрація комунального закладу «Ліцей №7 Козятинської міської ради Вінницької області» просить винести на чергову сесію Козятинської міської ради питання про виділення коштів на оплату вартості проєкту та виконання робіт по капітальному ремонту дахів їдальні та харчоблоку, навчального корпусу № 1

Один із найбільших закладів освіти

Ліцей № 7 Козятинської міської ради Вінницької області є одним з найбільших закладів освіти Козятинської територіальної громади, який надає освітні послуги 500 здобувачам освіти: учням та вихованцям дошкільного підрозділу. До ліцею здійснюється підвіз учнів на навчання з 5 сіл територіальної громади. Колектив закладу освіти щороку показує вагомі результати своєї роботи. Тому, розвиток ліцею має неабияке значення в освіті територіальної громади.

Відео дня

Шифер побитий, крокви гнилі

— Сьогодні перед нами стоїть завдання створення безпечних умов перебування дітей в закладі освіти, створення нового освітнього простору. Та, існує ряд нагальних проблем, які вирішити колектив самостійно не може. Це критичний стан даху їдальні та харчоблоку. Його покрівля роками не піддавалась ремонту і зруйнована: шифер побитий, крокви гнилі, відсутні гребені, водовідведення та водостічні труби, про що свідчать постійні протікання в середині їдальні, — наголошує директор закладу Наталія Левицька.

І додає — матеріали для цього вже закупили: дерев’яні конструкційні матеріали — 87499,00 грн., металочерепиця та інші матеріали — 370581,90 грн. Деревина зберігається на території закладу освіти, а металочерепиця — на тимчасовому зберіганні (згідно договору). Ремонт даху їдальні та харчоблоку потрібно зробити влітку. Тому, нам негайно потрібна допомога засновника — міської ради.

— Не вирішено ще це питання, як критично вже стає проблема ремонту покрівлі даху основного корпусу. Протягом осені та зими працівники збирали воду в середині та на горищі над навчальними кабінетами інформатики, хімії, спортивної зали та службовими кабінетами. Багаторічне затікання призвело до руйнувань стін та стелі всередині, стіни ззовні корпусу № 1. Своїми силами намагалися вирішити цю проблему та результат був тільки на деякий час. Ми не можемо створювати новий освітній простір в навчальних приміщеннях, безпечне освітнє середовище в закладі освіти, здійснювати ремонти харчоблоку, оснащувати його обладнанням згідно сучасних вимог, поки не буде зроблено ремонт дахів. Такий заклад освіти, як ліцей №7, з його мальовничою територією, спортивними майданчиками, стадіоном, результативністю роботи має розвиватися.

 

Що кажуть у мерії

— Отримали офіційне звернення від директора та батьків учнів нашого Ліцею No 7.Основа приміщення — дах, затікання , замокання псує стіни, перекриття, фундамент. Як міський голова, я наполегливо працюю над вирішенням проблеми з ремонтом даху даного навчального закладу, — написала Тетяна Єрмолаєва, Козятинський міський голова.

Вона нагадала, що цей процес розпочатий минулого року, і було заплановано виділення коштів на проєктну документацію та роботи, враховуючи навчальні матеріали, що були закуплені торік.

Даний заклад є другим у списку для виконання таких ремонтних робіт, які позитивно вплинуть на якість навчального процесу та безпеку учнів та вчителів.

— Успішне завершення ремонтних робіт на даху Ліцею No 7 неможливе без підтримки депутатів міської ради, які, на жаль, від лютого 2023 року блокують вирішення певних важливих питань для нашого міста. У зв'язку з цим, я повторно звертаюсь до вас з проханням проявити громадську відповідальність та прийти на наступну сесію міської ради для голосування з приводу цього та інших невідкладних рішень, які мають велике значення для нашої громади, — підсумувала очільниця громади

Нагадаємо:

Додамо

  • Три місяці депутати не могли зібратися в сесійній залі і нарешті це сталося.
  • Позачергова 33 сесія Козятинської міської ради відбулася після семи невдалих спроб.
  • Розповідали, про що говорили на засіданні

Читайте також:

Прозвітували про роботу, але в режимі онлайн

Аналізуємо звіт керуючої справами виконкому

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач47

    Єрмола рулить))
  • Анна Ивановна

    Цікаво а де ж кошти минулий директор подів? Доньці хату зробив і безкоштовну рабсилу припрягав???

    Чи грошей нагріб і лижню змилив??
  • Инга Мельничук

    Ліцей нр 1 теж звертався до мерії,щоб виділили кошти на ремонт даху.Щось не побачила відповіді.
  • Valentina Shaidovska

    Нічого собі, це ще потрібно кланятись депутатам аби прийшли на сесію і проголосували . Ганьба.

keyboard_arrow_up