Аналізуємо звіт керуючої справами виконкому

Аналізуємо звіт керуючої справами виконкому
Фото ілюстративне
  • Вчора ми розповідали про звіт секретаря, сьогодні розберемо звіт керуючої справами виконкому.
  • Розповідаємо, що входить до її обов’язків і яку роботу вона зробила за два роки на посаді

Ми вже розповідали, що опозиційні ддепутати вимагали, аби секретар ради та керуюча справами виконкому прозвітували про свою роботу. Звіти підготували і опублікували на сайті міської ради. Звіт секретаря ми вже аналізували, зараз розповімо, чим займається керуюча справами виконкому.

На цій посаді з кінця 2020 року працює Аліна Тимощук. Вона безпосередньо контролює роботу організаційного, загального, архівного відділу, відділу державного реєстру виборців та відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, а також Центру надання адміністративних послуг і служби у справах дітей.

Керуючий справами виконкому готує проекти планів роботи виконкому, веде облік та узагальнення доручень міського голови, контролює процес розгляду звернень громадян, організовує ведення електронного документообігу, координує роботу з кадрами у виконавчих органах, контролює, чи раціонально використовують гроші на утримання апарату виконкому, сприяє роботі виборчих комісій, відповідає за матеріально-технічне забезпечення виконкому, управлінь, відділів і служб міської ради.

Відео дня

Виписали штрафів на 68 тисяч

Одна з головних функцій керуючої справами виконкому випливає з назви посади — вона організовує роботу виконавчого комітету. Впродовж 2020-2022 років провели 49 засідань виконкому і прийняли 894 рішення.

Керуюча справами виконкому проводить також організаційну роботу. За два роки відбулося 122 апаратні наради, підготували понад дві тисячі розпоряджень міського голови і два перспективних плани, провели 39 оргкомітетів щодо підготовки і проведення масових заходів. Грамот, подяк і вітальних папок для нагородження закупили на 23 тисячі гривень, виплатили грошову допомогу майже на 700 тисяч гривень, а на 26 тисяч гривень закупили сувенірної продукції.

Опрацювали майже дві тисячі звернень громадян. На особистий прийом прийшли 372 людей, втім скільки саме було особистих прийомів — не вказано. Розглянули 409 питань, вирішили 52, стосовно решти надали рекомендації. Опрацювали понад 13 тисяч документів (вхідна кореспонденція, договори, судові повістки, розпорядження і доручення голови облдержадміністрації, заяви на доступ до публічної інформації).

За 2021-2022 роки провели шість конкурсів на заміщення вакантних посад керівників та спеціалістів. 

Керуюча справами виконкому також керує адміністративною комісією. За два роки провели 42 засідання, на яких розглянули 76 протоколів про адмінпорушення, серед яких — продаж алкоголю неповнолітнім, спалювання стерні, неналежне утримання собак. Із порушників стягнули штрафи на загальну суму понад 68 тисяч гривень. 

Поставили камери відеонагляду

Тепер про цифровізацію і забезпечення технікою. Виконком сприяв підключенню до інтернету фельдшерсько-акушерських пунктів у Прушинці та Пустосі і адмінприміщення у Рубанці. Роботи виконали за кошти з державного бюджету. 

У співпраці з міжнародним благодійним фондом «Східна Європа» запровадили публічні електронні консультації з громадськістю, електронні петиції та бюджет участі. Від себе додамо, що усі ці платформи дійсно є, втім за два роки системою електронних петицій та громадського бюджету ніхто так і не скористався. На платформі електронних консультацій з громадськістю провели лише одне опитування.

Аби посилити безпеку, в Козятині реалізували проект «Безпечне місто», який коштував мільйон гривень. В його рамках встановили 24 камери.

Відділ державного реєстру виборців укомплектували новою технікою і зробили автоматизовані робочі місця.

Через систему електронних закупівель «Prozorro» виконком уклав 524 договори на придбання товарів, робіт і послуг на загальну суму 10 мільйонів гривень. Для покращення якості надання адміністративних послуг закупили принтер і фотокомплект з планшетом для підпису, для військової частини і виконкому закупили генератори, а щоб інформувати населення про повітряну тривогу, встановили систему IP-сповіщень загальною вартістю 215 тисяч гривень.

Робота з ЦНАП

Що стосується проведеної роботи щодо надання адміністративних послуг, то наш ЦНАП долучився до мережі «Дія.Центр», запровадив послуги сервісного центру МВС, створив реєстр територіальної громади. Також у ЦНАПі поставили платіжний термінал, щоб зручніше було платити адміністративний збір, почали вести прийом осіб з інвалідністю з питання забезпечення технічним та іншим засобом реабілітації або отримання компенсації їх вартості, запровадили прийом документів у сфері будівництва через електронний кабінет.

У звіті зазначено, що виконком постійно працює над розширенням переліку послуг, які надає ЦНАП і підвищенням якості обслуговування громадян. Зокрема, минулого року провели роботу із залучення старостинських округів до надання послуг ЦНАПу, аби мешканці віддалених сіл могли не їхати у Козятин, а звертатися за довідками та іншими документами у старостат.

 

Читайте також:

Прозвітували про роботу, але в режимі онлайн

На слайдах все супер, а насправді? Як міський голова перед громадськістю звітувала

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (32)
  • Сергій Григорович

    Вибачте, Т9, "керуючий"
  • Сергій Григорович

    Купуючи справами виконкому, це рука для підтирання заду (відьми)
  • Сергій Заїчко

    Так чим же займається керуючий справами виконкому міської ради, запитайте у рядового працівника, і отримаєте відповідь  ( і до бабки не ходи) : НІ ЧИМ!!!

    Головне в роботі керуючого справами виконкому: першій донести міському голові плітки на працівників міської ради,  брати участь у щоденних і довготривалих чаєпиттях, довготривалий перегляд "цікавої інформації" в тел., зневажати працівників за їх працю, своїми "управлінськими рішеннями" підтримувати в колективі заданий міським головою тривожний стан.

    Сергій Заїчко reply Сергій Заїчко

    Геннадий Ткачук

    Геннадий Ткачук reply Сергій Заїчко

    Сергій Заїчко ну таке кажуть всій вертушці там притаманно .Як веде себе вожак ,так веде себе стая .А стая чого ?
  • Сергій Заїчко

    Керуючий справами виконкому відповідає і за кадрову роботу у виконавчих органах міської ради. Який його результат: звільнені працівники у яких близькі перебувають у ЗСУ, на той час знаходилися у гарячих точках бойових дій, загальна чисельність працівників міської ради з 118 чол. з жовтня 2020 р. виросла до 130 чол. станом на червень 2023 р. ,   за рахунок родичів, кумів міського голови, самого керуючого справами, депутатів гройсманців.

    Наталія Щербатюк reply Сергій Заїчко

    Сергій Заїчко ви як великий фахівець цієї справи можете доступно донести до людей всю правду.Шкода що таких як ви і є ще інші великі фахівці,ними ніхто не нуждається в нашій громаді.Мені дуже шкода.Дякую вам!

    Геннадий Ткачук reply Сергій Заїчко

    Сергій Заїчко приходить час і всі відповідають як за свої діяння так і злодіяння

    Сергій Заїчко reply Сергій Заїчко

    Це теж не маловажний напрямок роботи керуючого справами виконкому. Він подає пропозиції міському голові. І всі в колективі знають, що за його сприяння були звільненні вищезгадані працівники

    Геннадий Ткачук reply Сергій Заїчко

    Сергій Заїчко ну тут будемо чесними,там приймає і звільняє на роботу лише одна особа ,яка вже перед дідусями відзвітувала ,але попереду щей звіт на стадіоні .

keyboard_arrow_up