Прозвітували про роботу, але в режимі онлайн

Прозвітували про роботу, але в режимі онлайн
Фото ілюстративне
  • Днем раніше, як очільниця громади звітувала про свою діяльність перед радою ветеранів, на сайті Козятинської міської ради опублікували звіти секретаря та керуючої справами виконкому.

  • Ми прочитали документи і розкажемо вам, за що відповідає секретар і що зробила за два роки на посаді

У лютому в Козятині почалася політична криза — не могли провести сесію. Засідання постійно зривалося — частина обранців або не приходила, або заходила до зали, але не реєструвалася. Опозиційні депутати вимагали звіти від секретаря ради та керуючої справами виконкому. Це була одна з умов для розблокування роботи сесії міської ради. Минулого тижня звіти оприлюднили на сайті Козятинської міської ради.

Почнемо зі звіту секретаря ради. Із 24 листопада 2020 року на цій посаді Тетяна Римша. Її канидатуру запропонувала міський голова, а підтримали 18 депутатів — таємне голосування за процедурою відбулося безпосередньо під час першої сесії восьмого скликання.

Організація діяльності міської ради, підготовка та проведення сесій — це одне з основних завдань, які має виконувати секретар. Від кінця листопада до 2022 року провели 30 сесій і зареєстрували більше тисячі проектів рішень, найбільше з них стосувалися земельних питань, на другому місці — проекти по бюджету. Підготували 21 звернення до інших громад та вищих ланок влади.

Відео дня

Секретар міської ради також веде особистий прийом громадян. Тетяна Римша пройшла до міської ради як депутатка від партії «Українська стратегія Гройсмана» і закріплена за округом №20 (центр міста в районі Пам’ятника Грушевському і вулиця Артура Венжика (колишня Кошового) на ПРБ). Із кінця листопада 2020 до 2022 року на особистий прийом до секретаря звернулося близько чотирьох сотень козятинчан.

Що робить секретар крім сесій

Окрім організації та проведення сесій і роботи з виборцями, секретар ради також очолює комісії, створені при виконавчому комітеті за напрямками роботи і контролює діяльність:

головного спеціаліста по роботі ради;

постійних комісій міської ради;

управління освіти та спорту;

відділу культури;

органів самоорганізації населення (на кшталт квартальних комітетів, які, нагадаємо, не є легітимними у Козятині вже третій рік);

міського радіо «Погляд».

Що стосується координації роботи Управління освіти та спорту, то секретар ради долучається до цілої низки комісій, засідань та нарад. Це, зокрема, наради щодо організації харчування дітей, комісії з підготовки закладів освіти до навчального року та координаційної ради з питань реорганізації шкіл. Нагадаємо, за останні два роки одну школу, що була в Іванківцях, закрили, ще сім шкіл по селах громади стали дев’ятирічками.

По відділу культури секретар ради бере участь у нарадах та конференціях, що стосуються закладів культури та самого відділу та бере участь у засіданнях оргкомітету з питань підготовки та проведення масових заходів, на кшталт Дня міста. Також Тетяна Римша курує комісією з декомунізації та дерусифікації. У результаті роботи цієї комісії перейменували більше ста вулиць.

Співпраця з ОСББ

Тепер переходимо до участі секретаря ради в роботі органів самоорганізації населення. Це стосується діяльності ОСББ. Для голів правлінь провели зустрічі із представниками «Вінницяобленерго», «Вінницягаз» та Пенсійного фонду. Проводили консультації щодо того, як створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та програми підтримки ОСББ. За однією з таких програм 29 ОСББ отримали одноразову грошову допомогу з міського бюджету на загальну суму 4,5 мільйони гривень. Це за 2020-2022 роки. Ці кошти пішли на придбання матеріалів для ремонту даху, систем водопостачання та водовідведення, заміну вікон і дверей, облаштування прибудинкової території.

За іншою програмою 12 ОСББ відшкодували частину боргу по кредитах на заходи з енергозбереження, реконструкції та модернізації на загальну суму 410 тисяч гривень.

 

Читайте також:

На слайдах все супер, а насправді? Як міський голова перед громадськістю звітувала

На восьмий раз роботу сесії розблокували

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач11

    Перший раз чую, що Римша Т., як депутвт, закріплена за вул. Артура Венжика.  Коли був розподіл території за депутатами, то був Малащук Є. Дякую за інформацію.

keyboard_arrow_up