Про найболючіші потреби: Більше півсотні медиків козятинської ЦРЛ підписали лист-звернення до депутатів

Про найболючіші потреби: Більше півсотні медиків козятинської ЦРЛ підписали лист-звернення до депутатів
  • Лікарі Козятинської ЦРЛ направили місцевим депутатам колективного листа, який підписали 59 медиків.
  • У ньому, зокрема, підкреслюється важливість та надзвичайна актуальність освоєння коштів міського бюджету, що були виділені для закупівлі медичного обладнання у лютому 2023 року, однак не можуть бути використані без внесення відповідних змін до комплексної програми.

Про це повідомляє адміністрація медичного закладу

У дописі йдеться, що Козятинська ЦРЛ потребує негайного оновлення застарілого та встановлення сучасного діагностичного і медичного обладнання.

— І це не просто примха, а вимога укладених із Національною службою здоров’я України пакетів. Без перебільшення, від цього процесу залежатиме подальша доля нашого лікувального закладу! Належний рівень медичної допомоги населенню, відповідно до норм укладеного із НСЗУ договору на медичні пакети лікувальної допомоги (їх у Козятинської ЦРЛ 18), вимагає модернізації матеріальної бази. Фінансові ресурси самої лікарні не дозволяють закрити усі потреби, а тому міський бюджет в межах своєї компетенції може фінансувати місцеву програму охорони здоров’я, яка, на жаль, поставлена на довготривалу паузу, — йдеться у повідомленні

Відео дня

Наразі майбутнє забезпечення устаткуванням лікарні вже понад пів року знаходиться у застої. Причина відома — рішення про внесення відповідних змін до місцевої програми охорони здоров’я депутатським корпусом не прийняте через, ігнорування депутатами міської ради сесійних засідань. А за втрачений час поступово і невідворотно збільшується вартість необхідного обладнання і самотужки заповнити фінансові «прогалини» лікарня не в змозі.

— Вкотре сподіваючись знайти відгук у совісті місцевих обранців, лікарі Козятинської ЦРЛ направили їм колективного листа, який підписали 59 медиків (фото тексту послання та підписів знайдете у каруселі біля допису). У листі, зокрема, підкреслюється важливість та надзвичайна актуальність освоєння коштів міського бюджету, що були виділені для закупівлі медичного обладнання у лютому 2023 року, однак не можуть бути використані без внесення відповідних змін до комплексної програми.

Серед гострих та найболючіших потреб лікарні в обладнанні зауважуються наступні:

  • встановлення кисневої станції (роботи по розведенню кисневої мережі у 2022 році затягнулися через недоліки проектно-кошторисної документації і виділені, але не використані бюджетні кошти, згідно законодавства, наприкінці календарного року повернуто до казни громади, відтак потреба у їхньому повторному виділенні актуальна);
  • гастроскопічне обладнання (наявні старі апарати 20-ти та 30-ти річної давнини потребують постійних ремонтів та не відповідають вимогам пакету НСЗУ);
  • УЗД апарат експертного класу для належного обстеження серця, ендокринної системи, суглобів, судин;
  • заміна відеосистеми лапароскопічного обладнання (так звані «очі хірурга»).

— Чи стане лист лікарів Козятинської ЦРЛ «голосом того, хто кличе у пустелі», чи все ж таки депутати знайдуть час та можливості повернутися до лікарні обличчям — чекатимемо, — підсумували у адміністрації ЦРЛ.

Додамо, Колектив хірургічного відділення Козятинської ЦРЛ висловлює щиру подяку Володимиру Шубовичу за придбання для потреб відділення холодильника та медичних меблів.

Читайте також:

Чи має Козятинська ЦРЛ необхідні пакети для безкоштовних операцій

Оксана Забазнова: «Нічого не закриють, всі напрямки роботи ЦРЛ зберігаються»
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Євгенія

    Що ни день дива - дивні у нашій громаді, маніпуляція за маніпуляцією, то директори шкіл, тепер медики - Таня працює....

keyboard_arrow_up