Чи має Козятинська ЦРЛ необхідні пакети для безкоштовних операцій

Чи має Козятинська ЦРЛ необхідні пакети для безкоштовних операцій
Пацієнт не повинен платити за анестезію. В закладах, які мають договір із НСЗУ, анестезія включена в послугу хірургічної операції
  • Варто знати. Які операції безкоштовні, а у яких випадках доведеться платити? Чи треба доплачувати за анестезію та куди звертатися, якщо з вас вимагають гроші?
  • У Національній службі здоров’я України роз'яснили, які пакети мають мати лікарні, аби проводити пацієнтам операції безкоштовно.
  • Розповідаємо, які це пакети і чи є вони у нашій лікарні

Стосовно операцій побутує кілька міфів. Наприклад, що безоплатні лише невідкладні оперативні втручання, а планові — лише за гроші. Що безоплатні операції проводять лише для військових. Або, чим складніша операція — тим більше грошей пацієнтові потрібно заплатити. В Національній службі здоров’я України запевняють — вся ця інформація не відповідає дійсності — програма медгарантій покриває операції. Це передбачено пакетами «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» http://surl.li/huocc та «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня» http://surl.li/jpnmf. Останній пакет передбачений для пацієнтів, які потребують нескладних хірургічних операцій, які можливо виконати лише у стаціонарі і не можливо — в умовах поліклініки.

Також, як повідомляють в НСЗУ, пацієнтам при потраплянні в стаціонар задля оперативного втручання гарантується комплекс необхідної медичної допомоги. Це стосується не лише ургентних (невідкладних) операцій, а й планових. Безоплатними є ВСІ операції, незалежно від складності. А ще просять звернути увагу — пацієнт не повинен платити за анестезію. В закладах, які мають договір із НСЗУ, анестезія включена в послугу хірургічної операції та покривається Програмою медичних гарантій. Незалежно від того, планова це операція чи ургентна, а також при інших втручаннях.

Для того, щоб зробити планову операцію безоплатно, потрібно обрати лікарню, яка має договір з НСЗУ за пакетом «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» чи «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня» та мати направлення сімейного або лікуючого лікаря.

Відео дня

— Якщо у вас або у ваших лікарнях неправомірно вимагають сплатити вартість операції —  залишайте скаргу НСЗУ. Оператор контакт-центру за номером 16-77 розповість, як це зробити, — йдеться на сторінці НСЗУ.

Нагадаємо,  у Міністерстві охорони здоров’я України теж повідомляють, що хірургічні операції у всіх медзакладах, які мають відповідний договір із НСЗУ, незалежно від місця реєстрації пацієнта – безкоштовні. Козятинська ЦРЛ має два вищеперерахованих хірургічних пакети — №3 Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах та №47 Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня. Нижче додаємо повний перелік пакетів, які дають у нашій лікарні та перелік безоплатних послуг під час госпіталізації.

Перелік безоплатних послуг для пацієнтів, яких госпіталізують для проведення операції

Які пакети діють у 2023 році у нашій ЦРЛ

На 2023 рік КП «Козятинська ЦРЛ» укладені угоди по 18 пакетах ПМГ на загальну суму 84132114,72 грн.:

Хірургічні операції у всіх медзакладах, які мають відповідний договір із НСЗУ, незалежно від місця реєстрації пацієнта – безкоштовні

Читайте також:

Оксана Забазнова: «Нічого не закриють, всі напрямки роботи ЦРЛ зберігаються»

У Вінницької обласної дитячої лікарня новий керівник — Лілія Діденко

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Евгений Белоус

    Вухо від оселедця.
  • Ycpiwna Dali

    Прям все безкоштовно... Чому ж так дорого лікуватися..
  • Сергій Вікторович Крівомаз

    Нсзу допоможе
  • Лариса Кошелак

    Якщо кожному з присутніх до кишені  покладеш по тис.та закупиш усі препарати для операції, то може....... операцію пройде успішно

    Руслан Верещак reply Лариса Кошелак

    Лариса Кошелак , тисячі чого?

keyboard_arrow_up