Поїхали миколаївські рейдери з полів Козятинщини ні з чим

Поїхали миколаївські рейдери з полів Козятинщини ні з чим
Селяни вийшли відстоювати свій врожай. Без неприємних інцидентів не обійшлося
  • Таки добилися. Ціле літо і половину осені селяни Махаринець, Сестринівки, Сигналу та Блажіївки боронили свій врожай від рейдерів з Миколаївщини. Пайовикам бусами давили ноги. Їх виштовхували з власних земельних ділянок та не дозволяли їм збирати врожай. Чим все закінчилося?

Справжня битва рейдерів з пайовиками та підприємцем Сергієм Бенедичуком, який засівав поля, розгорнулася на соняшниковому полі під Махаринцями. Тоді приблизно за 3 тижні до збору врожаю миколаївські любителі зазіхати на чуже домовились з керівництвом аграрної компанії «Лада 205», яка базується в селі Терехове Бердичівського району, про два комбайни для збору махаринецького соняшника. Люди вийшли боронити свій врожай. Коли комбайнери зрозуміли, що збирають сонях на полі, яке не належить замовникам, вирішили покинути місце події. Один з комбайнерів виявився чесним до кінця і висипав зерно з бункера на полі. Другому комбайну в супроводі поліції вдалося втекти з місця злочину.

Тоді багато пайовиків говорили, що Козятинська поліція відробляє проплачені договори з рейдерами. А в коментарі представнику преси начальник Козятинської поліції Роман Андрущак у вересні цього року сказав наступне:

— Ви ж бачите, що відбулося, був виклик на 102. Цю ситуацію і ви знаєте давно. Коли Бенедичук збирав два поля, ми тоді говорили — розберіться з ділянками, й цими 180 га. Приїжджі були готові до спілкування, але Бенедичук проігнорував таку зустріч. Якщо в Бенедичука питання деяких земельних ділянок вирішуються в суді, то в іншої сторони є всі відповідні документи. І документи підтверджують, що врожай їхній.

Відео дня

Але пайовики кажуть, що поля засівав Сергій Бенедичук. Це підтвердила й сільська голова Наталія Василюк. Та все ж стражі порядку тоді дозволили аграрію зібрати тільки 20 зі 180 засіяних гектарів. Доля 160 гектарів зависла в повітрі. Як розвивалися події далі?

Минулого тижня ми їхали дорогою Бачинського і помітили, що соняшник на полі зібрано. Запитали у фермера Бенедичука, хто зібрав збіжжя? Він розповів, що урожай зібрав він, згідно з рішенням суду.  

– Я зі своїми документами спільної діяльності між двома юридичними особами, а саме моєю колишньою компанією «Сан агросід» та «Махаринецьким агро» звернувся до Вінницького Господарського суду, з проханням дозволу зібрати врожай. Суд вивчив документи і прийняв рішення на мою користь, – каже Сергій. – В таке рішення суду не могли повірити рейдери зі слідчим обласного управління Артемом Мельником, які в свою чергу намагалися накласти на врожай арешт. Тільки вони програли судовий позов. Я збирав соняшник, а поліція контролювала, куди я відвожу зерно. Мабуть, сподівалися, що там зможуть накласти арешт на зерно соняшника. Тільки правда була на моїй стороні. Все вже позаду, але я надовго запам’ятаю поліцію «з народом» і всю компанію збору врожаю. Батьки мене навчили – чужого не бери. За своє до кінця борися. Мабуть, саме ці якості і підтримка людей допомогли мені перемогти рейдерів, яких підтримувала поліція, –  сказав на завершення нашої розмови махаринецький фермер Сергій Бенедичук.

Нагадаємо:

Такої кількості служб поліції ще не бачили махаринецькі поля

«Якщо Бенедичука сьогодні не звільнять – поїдемо в облдержадміністрацію»

На соняшниковому полі від «ніжних дотиків» поліцейських падали жінки

У Махаринцях пайовики прогнали рейдерів
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:00 Елегантні та вишукані вечірні сукні: як обрати плаття на вечір (Новини компаній) 14:00 Нові автоклави, стерилізатори: у баклабораторії ЦРЛ замінили обладнання, майже 20-річної давнини 12:35 У нашому районі у ДТП загинула 20-річна дівчина 11:00 Який вигляд матимуть Алеї Слави на цвинтарях Козятинської громади Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 10:17 Проігнорував сигнал світлофора та виїхав на переїзд: обставини смертельної ДТП 09:28 У турнірі дружин юних рятувальників-пожежних перемогла команда «Блискавка» play_circle_filled photo_camera 08:25 На період Великодніх свят на Вінниччині посилять заходи безпеки 21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up