Козятинчанин побудував паркан та альтанку з кількох тисяч скляних пляшок

Козятинчанин побудував паркан та альтанку з кількох тисяч скляних пляшок
Віктор Подгорецький самостійно побудував паркан. На нього пішло понад вісім тисяч скляних пляшок
  • Альтернатива. Чоловік побудував 60-метровий паркан та альтанку зі скляної тари.
  • Роботи тривали півтора року та обійшлися господарю майже задарма. У чому переваги такого альтернативного будівництва і які матеріали знадобилися для втілення цього задуму

У селі Збараж кожен милується незвичайним парканом і альтанкою Олександра та Лариси Подгорецьких. Подружжя понад півтора року збирали скляні пляшки для втілення ідеї – побудувати з них паркан. На нього пішло понад вісім тисяч пляшок. Збудував паркан син – професійний муляр Віктор Подгорецький. Він проживає з родиною в Козятині, але дуже часто приїздить до батьків у гості.  

– Якось я побачив по телевізору, що на Закарпатті чоловік з пляшок побудував дім. Так співпало, наш старий паркан почав підгнивати. Я вирішив, що будуватиму його з пляшок. Навчався на муляра, тому люблю щось таке незвичайне робити. На той час вдома було багато порожньої тари. Мама працювала у місцевому кафе, тому пляшок було чимало. Здавати невигідно. За транспортування більше грошей віддаси, ніж заробиш. І викидати шкода, навіщо засмічувати нашу землю, – говорить Віктор.

Пляшки збирали всією родиною понад півтора року. Шукали будматеріали у сусідніх селах, на смітниках, у Козятині. Люди спершу не розуміли, навіть дорікали, а потім самі почали зносити. Паркан заввишки півтора метри виклали менш ніж за місяць. Над хвірткою збудували арку.

Відео дня

– Спершу люди шепотілися, дивилися з-під лоба. Але коли ми збудували паркан, усі приходили і казали: «Як гарно», – додає Віктор Подгорецький.

Для будівництва паркану, крім пляшок використовували дріт, пісок та цемент. Господар зізнається, обійшовся він дуже дешево. Пісок вони добували безкоштовно в кар'єрі, скляна тара теж дармова, лише витрати на цемент. Він обійшовся трохи менше ніж у п'ятсот гривень. Візерунок пан Віктор придумував сам.

– Одразу з сухих пляшок ми викладали макет, як має бути, а потім макет переносили на паркан. Викладав пляшки стовпчиками. Кладка така як з цегли, лише замість цегли – пляшки. Сам собі придумав ескіз. Спочатку ми хаотично робити паркан, а потім подумали, що можна й картину зробити. Пляшки виклали ромбами та квітами. Складав все за кольорами. Спершу зелена далі коричнева і біла пляшка. Кожну довелося закупорювати: тільки вітер трошки дмухне – у нас на подвір'ї починало гудіти. Кришечки допомагали збирати діти. Змагалися, хто збере більше, – розповідає Віктор.

Паркан довжиною шістдесят метрів приваблював приїжджих туристів та гостей. Правда, ще ніхто в районі не насмілився побудувати подібний. Але огорожа, то не єдина цікавинка, яку родина Подгорецьких зробила з пляшок.

– Десь через рік я виклав із пляшок альтанку. Цементну суміш заливав і викладав пляшки за принципом цегляної кладки. Альтанка в мене восьмигранна з арочними вікнами. У ній одночасно може поміститися понад двадцять людей. Теж пішло багато пляшок, але я їх уже не рахував, – говорить Подгорецький.

Леся Кесарчук

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Татьяна Сорочинская

    Які ви молодці! Дуже гарно! Поважаю таких чоловіків в яких золоті руки,бажаю подальших творчих задумів. Ви найкращі ,супер!
  • 123

    Дуже СУПЕРОВО!!!,але за мініть поштову скриньку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up