Щотижня нові жертви: у поліції нагадали, як не потрапити на гачок шахраїв

Щотижня нові жертви: у поліції нагадали, як не потрапити на гачок шахраїв
  • Щотижня ми публікуємо кримінальну хроніку Козятинщини і щотижня поліція фіксує злочини телефонних шахраїв. Вони щораз видумують нові схеми, на які ведуться.
  • Суми коштів, які виманюють шахраї — немалі. Нагадали прості правила безпеки

«Ваш родич у біді» – найпопулярніша шахрайська схема. Афера дуже проста, але вирішальними тут є фактор несподіванки та гра на емоціях потерпілого.

Як повідомляють у поліції — як правило, у телефонній розмові незнайомці представляються правоохоронцями, лікарями чи навіть родичами тих, кому дзвонять. Зловмисники емоційно повідомляють про «ДТП», «невідкладну операцію», «скоєння злочину» або інші проблеми рідних, вирішити які можливо тільки фінансово.

Якщо людина нервує та підтримує бесіду, зловмисник задоволений — жертва «на ґачку». Аферисти хороші психологи, вони не дають жертві вийти зі стресової ситуації, ведуть діалог так, що потерпілі погоджуються допомогти родичеві та слухняно виконують поради «доброго» посередника. 

Відео дня

Найголовніше, що аферисти говорять — не класти слухавку. Тим самим вони не дають змоги зателефонувати рідним, і перевірити чи дійсна інформація, яку вони повідомляють. 

Що робити, якщо ви отримали такий дзвінок? 

  • – не підтримуйте діалог, покладіть слухавку;
  • – перевірте, де ваш родич;
  • – обов’язково повідомте про подію поліцейських за номером «102».

 

Додамо кілька порад від поліції, як не стати «другом», який просить гроші

 Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up