Чистять банківські картки, крадуть речі та б’ються: кримінал Козятинщини за тиждень

Чистять банківські картки, крадуть речі та б’ються: кримінал Козятинщини за тиждень
  • Щотижня інформуємо про те, що траплялося у чотирьох наших громадах (Козятинській, Глуховецькій, Махнівській та Самгородоцькій) за тиждень.
  • Нагадуємо джерело — козятинське відділення поліції.
  • Кримінальні зведення з 21 по 28 серпня.

Так, минулого понеділка, 21 серпня до поліції звернувся мешканка Сокільців. Жінка повідомила — за невстановлених обставин з її банківської картки «ПриватБанку», різними частинами хто перерахував гроші в сумі 72 499 гривень за купівлю товарів побутової техніки. Сама ж жінка стверджує — ніяку купівлю не здійснювала, ні з ким по телефону не спілкуватись та доступу до картки не надавала. Відомості внесли ті до ЄРДР за ч. 4 ст. 185 КК України.

А у козятинчанки шахраї заволоділи посилкою за накладною. в якій знаходився Macbook PRO 16 with. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 2 ст. 190 КК України.

Цього ж дня з письмовою заявою до поліції звернулась козятинчанка і повідомила, що її син 1996 року народження, військовослужбовець ЗСУ, старший матрос, стрілець-санітар десантно-штурмового відділення, десантно-штурмового взводу, десантно-штурмового взводу, десантно-штурмової роти, який приймав участь у бойових діях поблизу с. Урожайне Донецької області, з 17 серпня 2023 року не виходить на зв’язок та місце перебування його невідоме. Проводиться перевірка. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

Відео дня

Така ж заява надійшла від ще однієї мешканки Козятина, в якої теж воює син, військовослужбовець ЗСУ, приймав участь у бойових діях поблизу с. Роботине Запорізької області. З 13 серпня 2023 він не виходить на зв'язок та місце перебування його невідоме. Проводиться перевірка. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

У вівторок, 22 серпня у Козятині сталася дивна крадіжка. Хтось поцупив у козятинчанина одіяло та жіночу жилетку. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 185 КК України.

Цього ж дня зі служби 102 надійшло повідомлення від жителя Бродецького. Заявник мав намір придбати двигун до автомобіля і перекинув за нього 5000 гривень через мобільний додаток. Оголошення чоловік знайшов в інтернеті. Але товар до цих пір не надіслали. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 КК України.

А у Куманівці співмешканець заявниці застосував фізичну силу до її п’яти річної доньки ат до неї. На місце події виїхала поліція. Побої зафіксували і вияснили — фізичну силу до дівчинки та жінки чоловік застосував, перебуваючи в п’яному вигляді. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 125 КК  України.

У середу, 23 серпня надійшло повідомлення зі служби 102 від екіпажу Капітал - 51 про те, що зупинили водія мопеда, яким керувала козятинчанка без відповідних документів. Під час перевірки особистих речей водійка добровільно видала паперовий згорток з подрібненою речовиною рослинного походження вагою близько 5 грамів яку в неї вилучили та направили до Вінницького науково-дослідного  експертно-криміналістичного центру МВС України на дослідження. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 309 КК України.

Цього ж дня  до поліції звернулася мешканка Махнівки, яка потрапила на гачок шахраїв. До неї зателефонувала невідома особа і представилася працівником служби безпеки банку емітованого АТ ПриватБанк. Сказали, що з її банківською карткою поводяться шахрайські дії, тому потрібно перерахувати грошові кошти на інші банківські картки, які продиктував оператор. На одну карту 29100 грн, а другу — 13000 грн. Жінка добровільно перерахувала гроші, чим завдала собі матеріального збитку на загальну суму 42100 грн. Відповідні матеріали відібрали для внесення відомостей до ЄРДР за ч.1 ст.190 КК України.

Як бачимо шахраї придумують різні схеми, аби виманити гроші. Будьте обережні.

Рухаємось далі. У цю ж таки середу, 23 серпня у Садовому сталось самогубство. Про це повідомили на службу 102. Відомо, що за життя чоловік зловживав спиртними напоями і неодноразово виношував намір покінчити життя самогубством. Поліція зібрала матеріали для внесення відомостей до ЄРДР за ч.1 ст.115 КК України. Труп направили до Козятинського бюро судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті.

На День незалежності України, 24 серпня у поліції знову зафіксували шахрайську схему. Як з’ясувала слідчо-оперативна група гроші з картки зникли у мешканки Зозулинців. Жінці зателефонували на мобільний і представились працівником ПриватБанку. Сказали, що вона подавала заявку на виплати ООН, після чого повідомили, що буде проходити обробка даних для перерахунку грошових коштів на її картку. Для цього потрібно повідомити код підтвердження, які вона двічі вказала. Після чого сказали, що триває обробка даних і згодом кошти надійдуть. Поклавши слухавку жінка зайшла в додаток ПриватБанку і побачила, що з її картки відбулося списання грошових коштів, у сумі близько 4000 гривень. Після чого заявниця заблокувала картку. Відомості внесли  до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 КК України.

У суботу, 26 серпня  до поліції надійшла заява від жителька села Козятин. Жінка повідомила, що з 6 серпня 2023 року  вона втратила зв’язок із своїм сином, 1999  року народження, який проходив службу у ВЧ на посаді командира гранатометного відділення роти вогневої підтримки морської піхоти у званні матрос. Перебував на позиціях у населеному пункті Урожайне Донецької області. Відомості внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України.

У неділю,  28 серпня у Махнівці, під час складання адміністративного матеріалу відносно водія транспортного засобу жителю Житомирської області, виявили водійські права, які містять ознаки підробки. Відомості внесли  до ЄРДР за ч. 4 ст. 358 КК України.

Нагадаємо, кримінальну хроніку Козятинщини. Випадки шахрайських схем, де обчищують банківські картки, дуже почастішали

Читайте також:

Як убезпечити свій фінансовий номер: поради кіберполіції

«Купляли» фіктивні діагнози: на Вінниччині поліція та СБУ ліквідували схему ухилення від мобілізації

Повідомили про підозру водію DAFа, що зіткнувся з ВАЗом під Бродецьким та день прощання із загиблими

Актуально в умовах війни. Як легко перевірити, чи не фейкове фото в інтернеті

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up