Фото-відео дня: у Козятині латають центральну площу міста

Фото-відео дня: у Козятині латають центральну площу міста
  • На початку серпня козятинчани підняли на загал одну із важливих проблем нашого міста — жалюгідний стан центральної площі, де проводять траурні мітинги за загиблими Героями.
  • У ЖКГ Козятинської міської ради пообіцяли тимчасово, поки не приймуть проект програми по капітальному будівництву, залатати найбільші ями. Дочекалися…

Нагадаємо, козятинчанка Алла Федорченко написала: «На площі повно калабань, через які скачуть, обходять, послизаються люди, які йдуть віддати шану воїнам. Одна така калюжа виходить навпроти підставки під труну. Хлопці, які несуть Героїв, обходять те непорозуміння. І таких калюж по обидва боки.

Після публікації на нашому сайті новини про стан площі роботи там оживилися. Траву обабіч неї косили кілька днів. А потім ще й підмели. Навіть траву здерли з найбільшої ями в центрі площі. А от трохи подалі, біля фотозони з сердечком, заріс кучерявий спориш. А біля самих лавок накидані недопалки та папірці.

Відео дня

Так було

Взяли коментар і у Івана Вовкодава, начальника Управління житлово-комунального господарства:

— Траву вже викосили, стосовно калюжі, то зрозуміло, що покриття нерівне, воно все старе, — сказав тоді Іван Вовкодав. — В нас проект програми по капітальному будівництву висить. Ви ж знаєте, що сесії не збираються. Цю програму ще не прийняли, чекаємо.

Запитали Івана Вовкодава, чи можливо хоч тимчасово залатати ті велетенські ями, які обминають люди на церемоніях прощання. Бо зрозуміло, що процедура реконструкції площі затягнеться на роки. На жаль…

— Там нерівності, ми спробуємо. Щоб відвести воду, треба зробити вертикальне планування нормально, — прокоментував на початку серпня Іван Вовкодав. — Це не питання однієї ями, це питання всієї площі. Спробуємо зробити, якщо все буде добре, то ми продовжимо ремонт Героїв Майдану. Підрядники зайдуть і будемо з ними консультуватися, чи зможуть вони локально прибрати ями.

Так стало

І сьогодні це сталося. В першій половині дня, 25 серпня ми стали свідками як свіженьким асфальтом на центральній площі латають найбільші ями. Ремонтники жваво засипали ями, а каток все те діло вкатував та рівняв.

Вдалося навіть поспілкуватися з Іваном Вовкодавом, який був біля площі.

—  Роботи проводять ВКФ «Урарту», вони доробляють Героїв Майдану, аварійні місця, підстрахують на площі. В планах — Чумацький шлях (бувша Мічуріна), ще також  в центрі попрацюють по Грушевського, по Стуса.

Тож, як бачимо дочекалися. Мабуть, ремонту наша площа не бачила добрий десяток років. Звісно, він не капітальний, не такий як того всі чекають, але величезних вибоїн, де стояла зелена вода та росла трава, не буде.

 

 


Довідково:

«Кошти в обʼємі 5 млн грн, заплановані на 2023 рік на поточний ремонт доріг вичерпані. Маємо велику надію, що депутатський корпус прийме рішення щодо виділення 5 млн грн на місцеві дороги та 10 млн грн на дороги обласного значення. Кошти в громаді є. Бажання і можливості для покращення доріг є» — написала Тетяна Єрмолаєва, Козятинський міський голова

Читайте також:

Козятинчан запрошують до обговорення проєкту організації дорожнього руху по Героїв Майдану

Дідухи, дорожня розмітка та пильна жінка на провулку Яблуневому

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Моя Европа

    Тепер нв площі заявився свій чорний квадрат :)
  • Лідія Шевчук

    Так так.. тимчасово
  • Юлія Могир

    Квадрат Малевіча, слів не підібрати. Якщо за день заробили дирку, то в чому проблема за тиждень зробити всю. Бо ямка більше грошей відмиє? СТИДОБА!!! Коли вже її візьмуть за одне місце і покарають!!!
  • Тетяна Якимова

    Оце то вже дійсно буде краса....цікаво вона б собі дома теж так зробила? Хотілося б побачити "порядки" дома у цієї "господині"...засранка вона й у Африці засранка.

keyboard_arrow_up