Начальник ЖКГ Козятина Іван Вовкодав: «Це не питання однієї ями, це питання всієї площі»

Начальник ЖКГ Козятина Іван Вовкодав: «Це не питання однієї ями, це питання всієї площі»
Це фото площі у Козятині зроблене сьогодні, 2 серпня. Посередині велика калабаня, поруч з якою вже поросла трава і бур'яни
  • Продовження теми. Траурні мітинги у Козятині проводять на центральні площі, яка вся у порепаному асфальті, калюжах, недопалках та бур'янах.
  • Козятинчани обурюються. Кажуть — це неповага до наших Героїв та їх рідних. Проект, на реконструкцію замовили ще у 2021 року та він «завис».
  • Що каже влада? — дізнайтеся у матеріалі

Минулого тижня козятинчанка Алла Федорченко порушила важливу проблему, яка є в нашому місті — стан центральної площі міста, на якій відбуваються прощання з полеглими Героями. Жінка пише — на площі повно калабань, через які скачуть, обходять, послизаються люди, які йдуть віддати шану воїнам. Одна така калюжа виходить навпроти підставки під труну. Хлопці, які несуть Героїв, обходять те непорозуміння. І таких калюж по обидва боки.

Ця тема викликала жваве обговорення

Коментарі козятинчан

  • Олена Дмитрук: «Головне мільйони вклала «пані мер» в тротуар, який і кілометра не має.  Гроші добре відмиває!»
  • Алла Федорченко:« Козятин вже не той. Все закривається, скорочується. Але коли стоїш на площі і хлопці лежать в трунах, а навколо піз.., то думаєш: невже за це вони боряться? Невже не можна поховати їх достойно? Стоїш і соромно стає.»
  • Ема Маліновська:« Скільки вже пишуть про це місто. Площа поховання повинна бути одним з найбільших місць. Це місце поховання наших Героїв. Повинно бути соромно містянам! Це неповага до них. А сходинки на яких віддають останню шану наших Героям! Невже не соромно керівникам? Ганьба!»
  • Лідія Бабюк: «Це питання не площі...Стороння людина дає оцінку як убогому, зашарпаному, недолугому місту. Є люди, які по Україні, відвідуючи кожне містечко.....Нашого міста тільки табличку показують і послухайте, що вони кажуть ...і які там коментарі. Соромно, обідно, за місто, яке раніше було в усіх на слуху»
  • Анжела Тучак: «А ще на площі, ліворуч від будинку культури красується велике сухе дерево, нема його кому спиляти, це ж не живі дуби, які росли вздовж кладовища!»
  • Людмила Каргальськова: «Так, за площу навіть і розмовляти немає сенсу, а які сходинки до Будинку, скоро всі розваляться. Виходить теж не треба відремонтувати»

Що каже влада?

Після публікації на нашому сайт про стан площі роботи на площі оживилися. Траву обабіч неї косили кілька днів. А потім ще й підмели. Навіть траву здерли з найбільшої ями в центрі площі. А от трохи подалі, біля фотозони з сердечком, заріс кучерявий спориш. А біля самих лавок накидані недопалки та папірці.

Відео дня

Ми побачили і відзняли відео як на площі наводили лад в день, коли громада мала прощатися з Героєм

 

 

А ось і коментар Івана Вовкодава, начальника Управління житлово-комунального господарства:

— Траву вже викосили, стосовно калюжі, то зрозуміло, що покриття нерівне, воно все старе, — говорить Іван Вовкодав. — В нас проект програми по капітальному будівництву висить. Ви ж знаєте, що сесії не збираються. Проект  на реконструкцію площі є, але він потребує коригування. Це питання дискусійне, чи потрібно зараз її ремонтувати чи пізніше. Але ще раз — проект зроблений, зміни до програми по благоустрою передбачають його коригування. Цю програму ще не прийняли, чекаємо.

Запитали Івана Вовкодава, чи можливо хоч тимчасово залатати ті велетенські ями, які обминають люди на церемоніях прощання. Бо зрозуміло, що процедура реконструкції площі затягнеться на роки. На жаль…

— Там нерівності, ми спробуємо. Щоб відвести воду, треба зробити вертикальне планування нормально, — каже Іван Вовкодав. — Це не питання однієї ями, це питання всієї площі. Спробуємо зробити, якщо все буде добре, то ми продовжимо ремонт Героїв Майдану. Підрядники зайдуть і будемо з ними консультуватися, чи зможуть вони локально прибрати ями.

Читайте також:

Підняли плату за вивіз сміття. Тепер козятинчани платитимуть за цю послугу трохи більше 25 гривень

Козятинчан запрошують до обговорення проєкту організації дорожнього руху по Героїв Майдану

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (27)
  • Валерий Марьянович

    А подівіться на цоколь фундаменту Будинку культури і сходи.Срамота,якиівся площа.
  • Эдуард Дембицкий

    Тобто на нові проекти розміток вулиць гроші є, а на існуючий проект грошей немає?
    І це не один рік така ситуація.
  • Lena Doğulu

    Мох і болото в центрі міста, скоро жаби будуть квакати у мерії під вікнами.
  • Валентина Швец

    Дуже хочеться бачити  нашу площу  в кращому вигляді.

keyboard_arrow_up