Дідухи, дорожня розмітка та пильна жінка на провулку Яблуневому

Дідухи, дорожня розмітка та пильна жінка на провулку Яблуневому
  • Козятин у фото. Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили громадський туалет біля міського кладовища, водовідведення або його відсутність на вулиці Куликівського, та непролазні хащі на вулиці Тимка Падури

Перше фото ми зробили в громадському туалеті неподалік від міського кладовища. Перед нами з нужника виходив чоловік і згадував «не злим тихим словом» чиюсь маму. Вирішили перевірити, що ж так налякало чоловіка.

А коли зазирнули туди, побачили огидне видовище. Ніби й є громадський туалет, але зайти туди просто неможливо, бо страшенно бридко.

Відео дня

На день села Медведівки ми їхали через Сигнал. Зайшли до будинку культури, а там виготовлені дідухи зі стебел пшениці нового врожаю. 

— Пшениця цього року вродила на славу, будемо з хлібом, —  каже директор будинку культури Людмила Заремблюк. — А дідухи зробили до Дня Незалежності, яку виборюють на фронті наші хлопці.

Кожного разу під час дощу на вулиці Куликівського важко залишитися сухим. За задумом, вода з дороги тече прямо у річку. Можливо, це хороша ідея, але якщо стічний канал водовідведення не забитий опалим листям. У нашому випадку вода з вулиці Куликівського проходить через загату листя біля паркана. Водіям швидкісної їзди навіть буває весело, коли бачать, як фонтан води з-під коліс автівки накриває перехожого на тротуарі з ніг до голови.

Така ж ситуація на вулиці Степана Бандери з тою відмінністю, що вода з тої калюжі нікуди не збігає, поки калюжа не висохне.

За дзвінком на гарячу лінію нас просили навідатися до будинку культури села Козятин. Казали, що раніше там були такі квітника, що очі вбирали, а зараз все заросло бур’яном і їх ніхто не косить.

Ми побували біля сільського будинку культури. Навіть зустріли там жінку-прибиральницю з віником та шухелькою, яка підмітала доріжки після нічних відвідувачів. Квітники й справді не такі доглянуті, як були раніше, але й чогось страшного ми там не побачили. Невисокі бур’яни виглядають, як перецвівші квіти.

Де знайшли бур’яни — так це на колишній вулиці Седова, нова назва вулиці Тимка Падури. Невже торбаніст Тимко Падура при житті так бур’яни любив? А якщо без жартів, то на перехресті Тимка Падури з вулицею Білоцерківською може виникнути небезпечно-аварійна ситуація. Хащі ускладнюють водіям огляд дороги. 

Коли ми писали про калюжу і бур’яни на площі, в коментарях козятинчани написали, що з травою на площі ще можна миритися. «Ви приїдьте на провулок Абрикосовий, такого навіть на площі немає». І ми поїхали.

Знали, що провулки Абрикосовий і Яблуневий десь у районі парників. Та не знали, що обидва вони мають тільки в’їзд. І немає на цих провулках жодної таблички. Тож не пощастило нам і заблукали. З вулиці Подільської повернули в провулок Яблуневий і виїхали в поле до людських городів. Зрозумівши, що провулок Яблуневий тупіковий, повернули в зворотному напрямку та несподівано з кущів малини на стежину вийшла жінка і грізно запитала: чого це ви полем ходите?

Спробували пояснити, що ми журналісти і приїхали на виклик, провулок Абрикосовий шукаємо.

— А я балерина в полі, —  каже жінка і додає. — Вони провулок Абрикосовий шукають! І де, в полі? 

Жінка сприйняла нас за городніх злодіїв і стала викликати поліцію. Згодом вона вибачилася за свою поведінку. Зрозуміло, що «городні помічники» частенько дошкуляють людям, які обробляють городи, але це не привід підозрювати в крадіжках усіх підряд.

Друга спроба потрапити на Яблуневий увінчалася успіхом. Провулок також тупіковий і заїхати у нього можна тільки від залізничних колій.

На початку провулок добре підсипаний. Хоча це може бути заслуга жителів, які мають в господарстві важкий транспорт, а далі дорогою ростуть високі бур’яни, що не новина для тупикових вулиць чи доріг. Для нас тільки стало загадкою, як «Чисте місто» з провулку Яблуневого вивозить сміття, адже навіть натяку немає, що там з’являлася помаранчева автівка комунальників.

До початку навчального року ще два тижні, а дорожня служба вже почала оновлювати дорожню розмітку. На цій позитивній ноті ми й завершили нашу прогулянку.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Горецька

    Територія клубу доглянута, чиста а косіння бур'янів то питання до розпорярників коштів.

    Геннадий Ткачук reply Наталія Горецька

    Наталія Горецька це точно ,бо розпорядник взагалі нехтує сільськими жителями громади та їх благоустроєм .
  • Геннадий Ткачук

    Бурʼяни які мали викосити за 500 тисяч списаних грошей  це візитка нашого міста .Так само як обіцяна нам місцевою владою европейська дорога  без водовідведення ,яка в народі отримала назву «горбата»з каскадом спотвореної велодоріжки .Весь цей пейзаж говорить громаді  лише одне ,дайте очільницям ще можливість покерувати і розпорядитися вашими коштами і вони неодмінно зроблять ваше життя тут неможливим
  • Читач98

    Проїхали Подільською вулицею, а на  хащі і ями вздовж дороги  чомусь уваги не звернули. На певно це є візитною карткою нашої громади і до цього вже всі звикли.

keyboard_arrow_up