«Калюжа навпроти підставки під труну, крізь асфальт проростає трава». Про стан площі у Козятині

«Калюжа навпроти підставки під труну, крізь асфальт проростає трава». Про стан площі у Козятині
Це фото площі у Козятині зроблене сьогодні, 2 серпня. Посередині велика калабаня, поруч з якою вже поросла трава і бур'яни
  • Козятинчанка Алла Федорченко порушила важливу проблему, яка є в нашому місті — стан центральної площі міста, на якій відбуваються прощання з нашими полеглими Героями
  • Жінка пише — на площі повно калабань, через які скачуть, обходять, послизаються люди, які йдуть віддати шану воїнам. Одна така калюжа виходить навпроти підставки під труну. Хлопці ,які несуть Героїв, обходять те непорозуміння. І таких калюж по обидва боки.

 

«Невже вони не заслужили?» — такими словами розпочала свій допис козятинчанка Алла Федорченко і додала фото наших полеглих на війні Героїв.

Жінка пише, що довго вагалась писати пост чи ні, але все ж, після статті про прибирання Козятина, вирішила його опублікувати.

— Хто був на площі під час поховання, то мабуть, бачив в якому жахливому стані вона. Та це не головне — не на часі ті ремонти. Головне, що там є. А є повно калабань, через які скачуть, обходять, послизаються люди, які йдуть віддати шану воїнам. Одна така калюжа виходить навпроти підставки під труну. Хлопці, які несуть труну обходять те непорозуміння. І таких калюж по обидва боки площі, — пише Алла

Відео дня

І це ще не все. Люди стоять у споришу і нескошеній траві. Мало того, трава проростає крізь асфальт, підриваючи його.

— Невже його неможна скропити ядами? Сама ж площа не метена, з окурками і брудна. Невже до того, як принесуть тіло на площу ніхто не може замести її, Щоб наші Герої були поховані достойно. Де та славнозвісна машина? Нею ж за пару хвилин можна зробити порядок. Чому не засипати ті калабані? Ми настільки звикли до безпорядку, що перестали звертати увагу. Та коли я почула ,як жінки з Непедівки і Вернигородка почали на це вказувати мені стало не по собі. Хіба у нас не може бути так як у них? І там села!! А ми ж місто! — пише Алла Федорченко

Реакції козятинчан

Траурні мітинги, які проводять на центральні площі у Козятині у калюжах та бур'янах — це неприпустимо. Ремонту асфальтного покриття тут не було дуже давно.

Впродовж останніх років там замінили лавки, ліхтарі та урни, демонтували пам’ятник Леніну та висадили ялинки вздовж вулиці Героїв Майдану. Втім кардинальних змін на цій локації досі так і не відбулося.

Нагадаємо, у січні цього року наші журналісти спілкувалися на тему реконструкції площі і не тільки з очільницею громади Тетяною Єрмолаєвою

Торік збиралися дати старт реконструкції площі, адже проєкт замовили ще у 2021-му. Проте повномасштабне вторгнення стало на заваді. Додамо — у центрі площі хотіли зробити фонтани, які б’ють з-під землі, навколо водограїв планували встановити лавочки по колу, а з лівого боку від будинку культури, навпроти того місця, де сьогодні стенди з інформацією про Державний Гімн, Прапор та Герб, мали поставити літню сцену з глядацькими місцями.

Від ідеї реконструювати площі не відмовилися, втім реалії, в яких ми перебуваємо зараз, внесуть свої корективи.

Нагадаємо січневий коментар

«Проєкт площі є, але ми його будемо коригувати через те, що вартість змінюється, йому вже другий рік, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Крім того, потрібно вносити зміни, тому що зараз ми площу використовуємо як місце для прощання з Героями. Є громади, де поховання здебільшого робиться із церков або соборів, але у нас немає в центрі такої української церкви, з якої ми могли б робити поховання. Через це історично склалося, що почали ховати з площі. І площа енергетично вже має інший фундамент. Це площа більше про пам’ять, про шану.

— Як на мене, на площі має бути дуже багато зелені, — продовжила очільниця громади. — Ми маємо використати всі дерева і під ними поставити лавки по колу, тому що влітку коли ти приходиш на площу, єдине місце, де є тінь — під ялинкою. На решті території ти як на сковорідці розпеченій. У проєкті, який ми представляли, так і передбачалося, щоб були круглі лавки під погнутими деревами. Вони трохи підчистяться і кронуються, щоб мали форму. Але ті дерева унікальні, вони старі, погнуті, декоративні, такого немає ніде»

 

Читайте також:

«Це жахіття зветься сходинки Будинку культури»

Прозора зупинка тепер не зовсім прозора

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Валентина Швец

    Так,,,дуже хочеться бачити площу  не такою як є наразі.
  • Надія Кучер

    В них в подвір'ї все по фен-шуй,навіщо їм площа,вона не на часі
  • Лідія Бабюк

    Це питання не площі...Стороння людина дає оцінку як  убогому.зашарпаному..недолугому місту.Є люди які  по Україні .відвідуючи кожне містечко.....Нашого міста тільки табличку показують і послухайте що вони кажуть ...і які там коментарі.Соромно.обідно. за місто яке раніше було в усіх наслуху
  • Надія Коломійчук

    Ну вже що, що, а площу можна поремонтувати.

    Валерий Прокопчук reply Надія Коломійчук

    Надія Коломійчук до цього показували тільки проекти, як має бути, писали вибирайте який більше сподобається напевно сподобався більше старий так і залишили)

keyboard_arrow_up