У Куманівці п'яний водій хотів відкупитися від поліцейських хабарем в 15 тисяч гривень

У Куманівці п'яний водій хотів відкупитися від поліцейських хабарем в 15 тисяч гривень
  • У вівторок, 2 січня у селі Куманівці, що на Козятинщині, інспектори групи реагування патрульної виявили ознаки алкогольного сп'янінні у 36-річного водія Opel. У чоловіка не було також водійських прав. Їх забрали за аналогічне порушення.
  • Порушник намагався підкупити поліцейських грошима. Та не вийшло. Водію загрожує кримінальна відповідальність

Під час зупинки водія правоохоронці перевірили його на наявність алкоголю організмі. Пристрій показав 1,9 проміле алкоголю.

Коли поліцейські почали документувати всі порушення, водій почав вмовляти їх «вирішити питання на місці» та запропонував їм хабара, в розмірі 15 000 гривень.

— Інспектори неодноразово попереджали водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати на своєму. За таке правопорушення передбачено покарання до 4 років позбавлення волі, — повідомляє Поліція Вінницької області

Відео дня
За фактом пропозиції неправомірної вигоди працівникам поліції відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Також відносно водія склали два адміністративних протоколи:

  • за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції)
  • ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП.

Автомобіль помістили на арешмайданчик.

Нагадаємо:

Читайте також:

Згадуємо резонансні події, злочини та ДТП на Козятинщині у році, що минув

 У Козятині у продавчині вкрали телефон. Грабіжнику світить до десяти років тюрми

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Женьок

    Цікаво з якого міста поліцейські? Не козятинські це точно

keyboard_arrow_up