Як вберегтися від «їдючої» солі

Як вберегтися від «їдючої» солі

Розпитали ремонтників взуття про те, як краще доглядати за взуттям, щоб ходити взимку з сухими ногами.

У кожного з них — свої думки з цього приводу.

Олександр (майстерня на вулиці Незалежності в старому будинку культури) каже:

— Від того, чим посипають тротуари і дороги, ліків, мабуть, немає. До мене в майстерню приносять взуття з поліуретановою підошвою. Така підошва висока і практична, та вона слизька. Я на цю підошву наклеюю ще одну підошву з матеріалу, який менше ковзається на льоду. Людям подобається. А щодо самого взуття, то раджу обробляти його гліцерином.

Відео дня

Катерина (продавець магазину взуття) вважає, що взимку краще обробляти взуття водовідштовхуючим спреєм “Саламандра”.

—  Крем-фарби  в таку погоду, як сльота, мало ефективні.

Ольга (приватний підприємець, продавець) каже, що взуття повинно бути завжди сухим. Його потрібно завжди висушувати. Мокре взуття обробляти крем-фарбою не бажано, тому що технічна сіль всмоктується в шкіру і вона твердіє. Наслідки не дуже веселі.      

Євген (продавець взуття) радить обробити взуття селіконовою емульсією.   

Іван (житель міста) радить на мокрий сніг взувати щось простіше, а не дороге шкіряне взуття.

— А якщо вже вирішили взути гарні чоботи, то краще обробити їх «Саламандрою» чи «Блискавкою». Розрекламовані креми мало ефективні, вони скоріше псують шкіру, ніж її зберігають. Щоб взуття менше мокріло і нога була сухою, поверх панчох та шкарпеток одягти раджу целофанові мішечки. Правда, нога ковзається та на душі приємно: взуття — хоч викручуй, а нога в теплі. Зараз продають симпатичні утеплені калоші, є й гарні  гумові чоботи. У них можна ходити навіть взимку. Щодо догляду за взуттям, то радив  би  купувати тільки ті креми, в яких є вміст воску .     

Оксана (продавець магазину) вважає, що для захисту від негоди краще для шкіряного взуття брати натуральний віск. Він відштовхує воду і не пропускає її всередину.

— Можна використовувати інші водовідштовхуючі спреї, але скільки я розмовляла з фахівцями цього напрямку, вони не радять користуватися “Саламандрою”.

Анатолій (мешканець міста) впевнений, що від солі, якою щедро посипають дороги і  тротуари, захисту практично немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:01 Церква Святої Параскеви давно не бачила стільки радості в очах прихожан 11:00 Разом з військовими і відомими вінничанами встановили Рекорд України 10:05 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 10:00 Козятинські легкоатлети змагалися у Білій Церкві. Є перші місця photo_camera Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:02 Герою з Козятина Дмитру Іванову присвоїли орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) 08:18 Козятинчанка Марія Шпатківська та військовослужбовець Євген поєднали свої серця 19:01 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 17:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:09 Останній дзвоник: дати випускних та екзаменів у 2024 році 13:07 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 12:10 Діти і жінки в храмі були в найкращих сукнях. Як наші земляки в суботу Паску святили
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up