Віцечемпіонка Паралімпіади Марія Шпатківська з Козятина отримала орден

Віцечемпіонка Паралімпіади Марія Шпатківська з Козятина отримала орден
  • Козятинська срібна призерка Паралімпіади з легкої атлетики Марія Шпатківська та її тренерка Тетяна Дідик були нагороджені орденами княгині Ольги III ступеня.
  • Їх вручив Президент Володимир Зеленський, який зустрівся з учасниками паралімпійської збірної України — чемпіонами та призерами Ігор у Парижі.

Віцечемпіонка Паралімпіади Марія Шпатківська — майстер спорту міжнародного класу, рекордсменка Європи у штовхання ядра. На Паралімпіаді золото взяти не очікувала, бо знала своїх конкуренток. Зокрема, що чемпіонка битиме світовий рекорд.

— На це я поки замахнутися не можу. А вийшло те, на що я приблизно сподівалася. Спорт — це така річ, що загадувати наперед не можна. Хотіла показати гарний результат в Парижі, а медаль — це вже чудовий бонус до цього, — сказала Марія Шпатківська.

Вона раніше займалися метанням списа. Але травмувалася під час цього і припинила тренуватися. До того ж на міжнародних стартах її класу F-46 (серед спортсменок з ампутацією кінцівки) не було.

Відео дня

— Минулого року до програми Паралімпіади включили штовхання ядра у класі F-46. Коли дізналися про це, одразу почали підготовку до Ігор. Ми з тренером Тетяною Дідик вибирали із тих дисциплін, які мене краще підходять за фізичними даними.  Врахували, що мені подобаються швидкісно-силові види спорту. У штовханні ядра має значення фізична сила. Але водночас важливо займатися тим, що ти любиш. Якщо ти вкладаєш у те, чим займаєшся, душу, буде результат! — наголошує Марія Шпатківська.

Євгеній МИХАЙЛІВ

 

Читайте також:

Киянка і дві школярки врятували цуценят, яких викинули біля ставка в селі Козятині

Невада не просто знайшла дбайливого господаря, а повернулася додому

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up