Киянка і дві школярки врятували цуценят, яких викинули біля ставка в селі Козятині

Киянка і дві школярки врятували цуценят, яких викинули біля ставка в селі Козятині
  • Маленьких крихіток безжально залишили напризволяще у селі Козятині.

  • Чотирилапиків, які ховалися в норі, виходила жінка, а допомогли їй учениці ліцею №1.

  • Тепер волонтери шукають песикам домівку. І це не єдині хвостики, яким потрібна турбота

До журналістів нашої газети звернулася Людмила Іллієвич-Швець, волонтерка, яка опікується безпритульними тваринами. Зоозахисниця попросила написати про чотирилапих крихіток. Їх полишили просто неба у селі Козятині, неподалік від центральної вулиці. Цуценят викинули біля ставка, навіть не подумавши, що вони можуть шубовснути у воду. Хоча, хто зна, може то був «прояв турботи» — крихітки принаймні не залишилися без доступу до води.

На щастя, цуценят помітила киянка Лариса, яка навідувалася до Козятина. Жінка взялася дивитися за чотирилапою малечею.

— Я так розумію, Лариса приїздить сюди на літо, напевно, в батьківський будинок, — розповідає Людмила Іллієвич-Швець. — Дві дівчини з восьмого класу ліцею №1, Катя і Наталя допомагали цій жіночці доглядати цуценят. Вони зробили невеличкий будиночок і поставили там, на березі, в хащах, ближче до води. Але ці цуценята навіть уявлення не мали, що таке той будиночок, вони не розуміли, що туди треба залазити. Поруч чи бобри, чи хто інший вирив нору в самому березі, в грунті, де корені дерев. Там ці собачата і ховалися.

Відео дня

Людмила каже, цуценята були переляканими та відлюдькуватими і навіть не йшли до рук. Не дивно, що боялися людей, враховуючи те, що пережили. Спершу їх було троє, потім залишилося двійко. Лариса, яка їх доглядала, мала повертатися додому до Києва, тож звернулася до Людмили, аби не залишати чотирилапиків самих. Волонтерка взяла двох на перетримку. Але цим милим дівчатам потрібно знайти люблячих господарів, і чим швидше, тим краще.

— Справа в тому, що в мене вдома вже місця зовсім немає, але я забрала цуценят до себе, тому що не могла відмовити, не могла покинути їх напризволяще, — пояснює волонтерка. — Тому їх потрібно терміново прилаштувати. Окрім цих цуценят у мене ще є собаки і так само маленькі. Виходить, одне підібрала, наступного дня забрала цих двоє і на третій день ще в місті хлопчика підібрала. І до цього всього у мене є ще свої собаки і коти. І немовлят-кошенят вигодовую маленьких шестеро.

Це не єдині чотирилапики, яким шукають прихисток. Ще одну красуню Людмила знайшла сама. Дівчинка сиділа під тунелем. Чи то люди її там залишили, чи, може, крихітка з переляку сама вибігла на проїжджу частину, але чотирилапе маля сиділо прямо посеред дороги. Це просто чудо, що цуценя не потрапило під машину. Адже на Довженка і Куликівського автомобілісти ганяють, мов скажені.

— Її там могли просто розчавити машини, — каже Людмила Іллієвич-Швець. — Вона кричала не своїм голосом на дорозі. Вона була вся в кліщах. Мало того, що кліші були на поверхні шкіри, так ще й підшкірний кліщ. Я вже дала таблетку і зараз продовжую давати цуценяткові уколи.

Чекає свого люблячого господаря і хлопчик-метис. Людмила каже, він, імовірно, має суміш Сибірської лайки або ж Маламута.

— Він гарний, дружелюбний. Було б класно його також віддати в хороші руки, — підсумовує волонтерка.

Песиків віддадуть безкоштовно, але лише у добрі руки. Якщо ви готові піклуватися про чотирилапого красунчика або красуню і готові подарувати усю свою любов та ніжність та стати справжнім другом для тварини, телефонуйте за номером (063) 605-92-04 (Людмила).

 

Читайте також:

Соцмережі допомогли Бруно повернутися додому

Вихованці «Теремка» попіклувалися про безпритульних тварин

Врятували совеня, яке випало з гнізда

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olga Iaskiv

    Молодці
  • Геннадий Ткачук

    Перше що повинно бути в людині ,-це людяність .А в цих дівчаток вона вже є,а це означає що їх батьки щасливі люди
  • Ivan Volodumurovich

    Домівку для кого? Це виводок дикої тварини синантропного виду з родини псових.  Як раз їх ареал існування,  це смітники та сміттєзвалища. Для чого тягнути з помийки диких  тварин? Це не справжні собаки   - це парії, синантропні паразити.

keyboard_arrow_up