Козятинчанка Марія Шпатківська здобула для України «срібло» на Паралімпійських іграх

Козятинчанка Марія Шпатківська здобула для України «срібло» на Паралімпійських іграх
  • Сьогодні, 4 вересня на Паралімпійських іграх у Парижі виступала наша землячка Марія Шпатківська —  штовхання ядра.
  • Вже відомі результати  — у козятинчанки «срібло»

Наша Марія Шпатківська – паралімпійська призерка зі штовхання ядра у Парижі! Спортсменка, перевершивши свій же результат і у фіналі здобула «срібло» для України.

— Вітаємо, Маріє! Дякуємо тренерці Тетяні Дідик. Неймовірна сила духу, витримка та жага до перемоги. Вінниччина та вся Україна пишається! — пише Наталя Заболотна, Перша заступниця Начальника Вінницької ОВА

Відео дня

Нагадаємо, «Золото Парижу» вінницька параатлетка вже отримала у червні на відбіркових змаганнях до Паралімпіади-2024. Тренується під наставництвом Тетяни Дідик.

Довідково

Марія Шпатківська народилася в Козятині, проживала в Титусівці. З народження не має частини лівої руки. Та така особливість дівчини не стала на заваді йти до своєї мрії та досягати успіхів. Марія любить спорт і почала ним займатися з самого дитинства, з восьми років. Спочатку це було плавання. Потім, коли козятинський басейн закрили, вона перейшла на легку атлетику — бігала спринт і метала м’яча. Трохи згодом, десь з 13 років почала штовхати ядро та метати спис. Велике бажання, щоденні тренування та наполегливість дали свої результати. Марія — неодноразова призерка чемпіонатів України, учасниця чемпіонатів Європи і світу, майстер спорту України міжнародного класу (клас F46) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Читайте також:

КДЮСШ — іменинниця. Спортивній школі Козятина виповнилося 60

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (13)
  • Олександра Ковальчук

    Вітаю доньку України і дякую.
  • Валентина Степанюк

    Дякуємо Марії, батькам, тренерам. ПИШАЄМОСЬ.
  • Олександр Євгенович Тесленко- Малий

    ВІТАЄМО, МОЛОДЕЦЬ, ДЯКУЮЄМО ЗА ГІДНЕ ВІДСТОЮВАННЯ ЧЕСТІ ТА СЛАВИ УКРАЇНИ!
  • Людмила Лукашенко

    Вітаємо!!
    Пишаємось!!

keyboard_arrow_up