Самгородоцький поет та майстер по дереву Дмитро Мальований взяв Гран-прі у міжнародному конкурсі

Самгородоцький поет та майстер по дереву Дмитро Мальований взяв Гран-прі у міжнародному конкурсі
  • Творча праця самгородоцького поета та майстра по дереву Дмитра Мальованого отримала надзвичайно високу оцінку від членів журі Міжнародного конкурсу мистецтв.
  • У номінації «Авторська поезія» він здобув Гран-прі 

Про такі досягнення талановитого земляка пишуть на сторінці Самгородоцький будинок культури

Про життєвий та творчий шлях Дмитра 

Як йдеться у дописі, про Дмитра Мальованого кажуть: «Справжній майстер з золотими руками та гострим розумом».

За освітою Дмитро — аерофотогеодезист, а за покликом серця — майстер по дереву та самобутній поет.

Відео дня

Його роботи з дерева живуть у оселях багатьох українців. Дійсно «живуть», адже майстер вкладає в них всю душу, а створює лише з справжнього дерева. Дмитро багато працює наодинці, саме тому у голові крутиться безліч мудрих думок, які з часом вирішив викладати на папері.

Досить не просто було вмовити Дмитра вийти з майстерні та дістати вірші «з шухляди», але відчувши, що у скрутний для України час його творчість потрібна, згодився…

Автор пише про українців, їх незламний дух, честь, гідність та нескореність, висміюючи при цьому «рашку», їх недолугість та «язик». Часом тішить односельчан жартівливими історіями про новини у селі, які були б смішними, якби не були такими сумними та правдивими.

— Дмитро пише не заради гумору, а для того, щоб своєю творчістю підтримати кожного українця, відкрити очі на правду, роздумуючи: «А можливо хтось прочитає та задумається, посміхнеться або ж «видихне»». Варто зауважити, що його твори вже розлітаються на цитати. На пропозицію видати збірку, Дмитро відповів: «Вона Перемогу не пришвидшить, а от з дітьми займатись будемо, їм творити наше майбутнє у країні вільних, розумних та освічених людей».

Наразі Дмитро захопився написанням гуморесок та працює з дитячим гуртом «Подільські пересмішники», передаючи досвід та знання молодшому поколінню.

►До Вашої уваги гумореска «Незабаром», автор — Дмитро Мальований, читають «Подільські пересмішники» (Іван Осаулко, Ксюша Даценко, Ірина Ішутко та АннаОсаулко ).

 

Дивіться також:

 

Читайте:

Школяр із Махаринець знімає пластилінові мультики

Керівник гуртка «Сувенір» Світлана Гуменюк перемогла у Міжнародному конкурсі мистецтв «Талант року»

11-річний волонтер Владислав Романов з Козятина став учасником шоу «Різдво. Ти не один». ВІДЕО

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up