Правоохоронці спільно з потерпілими зловили крадіїв

Правоохоронці спільно з потерпілими зловили крадіїв

Місце події: кооператив “Яблунька”

До редакції “RIA-Козятин” звернулися дачники кооперативу “Яблунька”. Вони розповіли, як козятинська поліція дуже швидко вирахувала та спіймали за гарячими слідами двох крадіїв. Ці неповнолітні мешканці Сестринівки проникали в дачні будинки кооперативу “Яблунька” й крали все, що бачили. Перевагу надавали старовинним телевізорам, радіоприймачам і радіолам. Хлопці розбирали їх та виймали деталі з міді чи алюмінію, котрі потім здавали. Цим люди пояснюють дорогі смартфони та досить “крутий” мотоцикл злочинців. За два тижні вони пограбували 29 дач (!).

— Коли люди почали помічати крадіжки, то вкрай розгубилися, — розповіла журналістам голова дачного кооперативу “Яблунька” Любов Клюбіна. — Це так гидко, коли заходиш до свого дому й бачиш, що хтось чужий там похазяйнував! Ми всією громадою вирішили діяти. Написали заяву в поліцію й разом з правоохоронцями влаштували вночі засідку. З 3 на 4 липня чергували всю ніч!

Коли поверталися додому, помітили в посадці двох підозрілих хлопців. Їх неодноразово бачили на мотоциклі поблизу кооперативу. Поліція спрацювала блискавично й підозрюваних затримали. При затриманні у них вилучили мішок з ломом дорогоцінних металів. Усе вказувало, що саме вони тероризували дачників останнім часом. Співпали навіть відбитки кросівок одного з хлопців з відбитками, які залишилися на кількох дачах. Дачники фотографували ці відбитки на телефони й на власні очі переконались у співпадінні.

Відео дня

Юнаки спочатку стверджували, що це не вони грабували дачі. За словами голови кооперативу, один навіть поліз битися до неї. Його відтягували кілька поліцейських. Але потім крадії при всіх вже почали казати, що повернуть телевізор, та що більше так робити не будуть.

Але звернутися до газети громадян змусила не тільки вдячність працівникам поліції. При спробі втечі крадії з’їхали на своєму мотоциклі в кювет й упали. Звісно, трохи побилися та подряпались. Цьому було близько 50 свідків. А потім ці травми були виставлені, як побої, нанесені поліцейськими. Коли дачники почули про такий поворот справи, то вкрай обурилися.

— Ми їх в обіду не дамо! — каже одна з дачниць пані Людмила. — Недопустимо, щоб наших рятівників зробили без вини винними!

— Інформація про те, що поліцейських, які здійснювали затримання крадіїв, звинувачують у побитті затриманих, не має під собою жодних підстав, — запевнив газету “RIA-Козятин” начальник місцевої поліції Олег Швець. — Наші працівники добре спрацювали і їх ні в чому не звинувачують. Тому, що підозрювані отримали тілесні ушкодження при падінні з мотоцикла, є багато свідків.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up