Отруйного карася продали у магазині

Отруйного карася продали у магазині

На «гарячій» лінії Мінохорони здоров’я повідомили: «В Україні вакцини нема, шукайте за кордоном…»

В’ялений карась, якого з’їли батько й син Шевчуки з Липовецького району, виявився отруєним збудником ботулізму. Рятівну сироватку лікарі порадили шукати за кордоном. В Україні її нема. Уточнили: часу у них п’ять діб, інакше…

Батько Віктор Володимирович (62 роки) перебував у вкрай важкому стані. Дружина Тамара каже, що в чоловіка навіть не стало сил розмовляти, найбільше їх злякали судоми тіла… У сина Вадима (31 рік) захворювання протікало у легшій формі. Усе одно температура доходила до 39 градусів. Незважаючи на це, Вадим вирішив зателефонувати на гарячу лінію Мінохорони здоров’я (МОЗ). Думав, допоможуть.

— Сироватки проти ботулізму у нас справді нема, — таку відповідь почув у телефонній слухавці. Найбільше вразив спокійний тон у голосі чиновника.

Відео дня

— Тут людина помирає, а їй радять шукати ліки за кордоном. Для чого тоді нам таке міністерство? — говорить чоловік.   

Обох пацієнтів поклали у реанімаційне відділення. Старшого Шевчука лікарям вдалося, як кажуть в народі, витягнути з того світу. Чи допомогла протиботулінічна сироватка (яку знайшли у сусідній країні), лікарі не можуть ствердно відповісти. Її вводили уже на шостий день від початку отруєння. Раніше рідним пацієнтів не вдалося придбати.

Шевчуки кажуть, що будуть звертатися до суду, позиватися до дирекції маркету. Вони витратили значну суму на лікування. Але зараз для них найважливіше – поставити на ноги батька.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up