На автобус №3 ображається пів-Козятина

На автобус №3 ображається пів-Козятина

Викрутаси найбільш нахабного перевізника покриває мерія

На маршруті номер три можуть відмінити рейс тільки тому, що перевізнику так хочеться, або, коли хтось попросить. Скажімо, треба комусь, щоб діти з школи-інтернат-гімназії мали якісь перепони з доставкою і відбуттям з учбового закладу. Ще влітку міський голова Пузир обіцяв громаді, що за систематичні порушення графіків курсування перевізником, міська рада прийме рішення і замінить перевізника цього маршруту.

Єдине, на що спромоглася міська рада з градоначальником, то це — підняти тарифи  на проїзд в автобусах всіх маршрутів міста. Для прикладу, якщо дорожчають квитки на залізниці, там кажуть про компенсацію. Наприклад, що підвищать якість обсуговування пасажирів.

Тут ціну за проїзд збільшили, нікому нічого не пояснюючи. Хоча на тій же зустрічі з громадою восени-2017 “Білої казарми” біля магазину міський очільник пообіцяв, що міська влада не піде на здорожчання проїзду в автобусах. Пообіцяли тоді, хто буде наполягати на піднятті вартості проїзду, з такими будуть розривати тендери.

Відео дня

Мабуть, забули, що обіцяли? Чи обіцяли для того, щоб відразу й забути? Якщо така коротка пам’ять, то всі свої обіцянки на зустрічах з громадою потрібно вести в записі. Та як не підняти вартість проїзду, коли перевізник так просить!? І коли долар скаче догори… Напевно, козятинці стали отримувати зарплати в твердій валюті? А перевізник — як поводився непередбачувано раніше, так робить такі вибрики й надалі після збільшення тарифу на проїзд.

Може, відмінити рейс? Не доїхати до кінцевої зупинки? Не дотримуватись розкладу руху? Такі не писані правила стали нормою у перевізника Віри Іванівни? Раніше вона нарікала на пільговиків. Що їх стільки, що ламаються автобуси!

Тепер перший маршрут, а ще, як в народі охрестили, пенсійний в іншого перевізника.

Спочатку на  адресу цього маршруту надходило чимало приємних відгуків. Та похвала мабуть розслабила цього перевізника і він став халтурити.

Такий гріх був помічений одного дня. 18 січня рейсом з міста о 14.19 водій цього автобуса висадив пасажирку-школярку біля річечки. Далі він о 14.21 розпрощався з останніми своїми пасажирами на перехресті вулиць Князів Острозьких та вулиці Коцюбинського. Коли в автобусі стало порожньо, водій розвернув його і поїхав у зворотньому напрямку.

Виконуючи такий маневр, водій одинички зробив два правопорушення. По-перше, він грубо порушив правила дорожнього руху — не пропустив легковик, який рухався головною вулицею. Адже після розвороту автобус опинився на другорядній вулиці та ще й повертав ліворуч. Лише пильність водія легковушки і невелика його швидкість не призвели до ДТП. По-друге, водій першого маршруту порушив умови договору. На нашу думку, є в автобусі пасажири чи немає, а перевізник повинен доїхати до кінцевої зупинки, якою була, в даному випадку, “Червона калина”. І аж ніяк не вулиця Коцюбинського.

Нам відомо, що двома днями раніше рейс о 7.45 від “Червоної калини” був перевантажений пасажирами. Причина: з третього маршруту зняли рейс о 7.30. Крім пільговиків, в автобусі їдуть школярі і пасажири з дітьми. Розвертаючись на кінцевій зупинці, автобус через перевантаження людьми зазнав пошкодження (вирвало задній амортизатор). Неполадки тимчасово вдалося ліквідувати. Наступного дня амортизатор даного транспортного засобу знову дав про себе знати. То, мабуть, краще стати на ремонт, ніж погано виконувати обов’язки перевізника?

Ми зустрілися з перевізником і отримали від нього такий коментар:

— Вісімнадцятого січня на маршруті номер один була заміна транспортного засобу, тому що вчора, тобто 17 січня, в цьому автобусі пенсіонери при посадці виламали двері. Тільки ви цього не напишете, — каже перевізник. — Ви напишете тільки, як щось не так.

Рейс перед перестоєм, за словами перевізника, завершується там, де зійшов останній пасажир і транспортний засіб не їде до кінцевої. Як на мене, дивне правило прописане в договорі. Адже погодити такий пункт можна, тільки якщо не читати умови договору.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up