«Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку»

«Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку»
  • Працівники Козятинської ЦРЛ передали квадрокоптери захисникам 173 батальйону 120 окремої бригади ТрО Збройних Сил України, де проходять службу козятинські військові.
  • Це FPV-дрони, їх використовують проти живої сили і військової техніки супротивника. Літальний апарат може нести боєприпаси до 3 кілограмів. Наприклад, один такий дрон може знищити російський танк.

— Тут використовуються підвищеної ємності батарея, класний модуль зв’язку, що дозволяє навіть під ворожим РЕБом (радіоелектронною боротьбою), який гасить сигнал, летіти далі і не втрачати зв’язок з пілотом. І нормальна камера із нічним баченням. Оці складові є основою класного дрона, який залетить, полетить і щось уразить, — розповів на сторінці Козятинської ЦРЛ конструктор безпілотників Руслан НИКОЛЮК.

Найважливіше, що вражають техніку ворога, завдяки безпілотнику, дистанційно. Адже він літає на відстань до 15 кілометрів. Однак, такі квадрокоптери — одноразові. Отож, оскільки дрони на фронті втрачаються щоденно, то і потреба в них велика.

Відео дня
FPV-дрони коштували 34 300 гривень. Гроші зібрані колективом Козятинської ЦРЛ.

— Ми оголосили збір спеціально на FPV-дрони, адже знаємо, що їх наразі найбільше потребують на фронті. Працівники лікарні погодилися, профком долучився і таким чином за рахунок особистих внесків зібрали означену суму. Тепер нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку, — додала директор Козятинської ЦРЛ Оксана Забазнова

Нагадаємо

Читайте також:

Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету

Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»

Зібрав 125 відер березового соку і виручені гроші передав на ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ольга

    Слава Україні!
  • Stanislav Kozub

    A skilku peredala raiona rada.

keyboard_arrow_up