Чистий четвер

Чистий четвер

Не давайте в борг і прибирайте

Сьогодні, 5 квітня, потрібно мити і митися. Чистий четвер ще називають Великим четвергом, що як би само по собі підкреслює його важливість для всіх християн на Землі. Кажуть, якщо в цей день залишити в будинку бруд, то весь рік пройде під знаком безладу, сварок і бруду.

Сьогодні не можна категорично

Починаючи з четверга і аж до самого Великодня не можна нічого виносити з дому, особливо в борг. Не давайте, як би хто не просив: ні грошей, ні якихось речей «покористуватися». Це погана прикмета.

Не можна ділитися навіть з родичами чи сусідами кухонним начинням або продуктами.

Відео дня

Не можна залишати на ніч з Великого четверга на Страсну п'ятницю замочену білизну, яку не встигли випрати, не вимитий посуд.

Як і в інші дні Страсного тижня, в найближчий четвер не можна гадати, веселитися, відзначати свята, співати і танцювати.

Не можна в цей день вживати жирну їжу.

Що робити дуже бажано

Важливо почати прибирання в цей день саме з ранку. Якщо йдете в цей день на роботу, спочатку приберіть у будинку хоч щось! Можете, наприклад, помити посуд і винести сміття...

Найсміливіші можуть у Великий четвер викупатися у водоймі. Наші предки вірили, що цей обряд допоможе «змити всі хвороби».

Чистий четвер - кращий день в році для того, щоб вперше постригти маленьких діток. Селяни «на удачу» в цей день раніше стригли навіть худобу.

Щоб на майбутнє у вас водилися гроші, перерахуйте їх в цей день, причому три рази!

Якщо є можливість, можна також вистрілити з рушниці, переставити меблі...

Це найкращий день, щоб зняти з себе наведену ворогами порчу. Треба просто рано вранці, ще до світанку, вмитися. При цьому треба вимовляти слова елементарної молитви: «Змиваю те, що на мене напустили, те, чим душа і тіло томиться, все чистим четвергом знімається. Амінь».

Якщо ви - самотня жінка, то, щоб знайти своє щастя, в цей день при митті тіла треба вимовити молитву: «Як світлий і червоний чистий четвер, так і я раба (ім'я) буду для всіх прекрасною. Амінь».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up