У Кордишівці попрощалися з Героєм Юрієм Чернишем

У Кордишівці попрощалися з Героєм Юрієм Чернишем
  • У перший день 2023 року мешканці села Кордишівка попрощалися із загиблим на війні Героєм-кордишівчанином Юрієм Чернишем: віддали останню шану земляку, зустрівши жалобний кортеж навколішки. Заквітчаною дорогою загиблого сина України везли вулицями рідного села до місця останнього спочинку воїна.
  • Поховали полеглого Воїна з усіма військовими почестями на кладовищі села Кордишівка. За душу воїна піднеслися молитви, в його честь прозвучав Гімн і військовий салют.

За повідомленням Козятинської міської територіальної громади, чин похорону, на якому були присутні рідні, друзі, побратими та усі небайдужі мешканці, відбувся у храмі Архистратига Божого Михаїла (ПЦУ).

На церковному подвір’ї було велелюдно, адже попрощатись з Героєм прийшло чимало мешканців громади — тут зібрались його рідні, друзі, колеги, однокласники, а також керівництво Козятинської міської ради та небайдужі мешканці Козятина і навколишні сіл.

Відео дня
Черниш Юрій Сергійович народився 18 травня 1995 року в с. Кордишівка. По закінченні Кордишівської школи, вступив до Гущинецького училища де здобув професію тракториста та водія вантажних машин. Працював різноробочим у Вінниці. З 4 листопада 2015 року по 16 грудня 2016 рік у званні старший солдат брав участь у антитерористичній операції на території Донецької області у місті Волноваха 2 березня 2022 року був призваний до лав Збройних сил України до військової частини А 1126 на посаду старшого механіка-водія, 5-ї парашутно-десантної роти 2-го парашутно-десантного батальйону.

29 вересня 2022 року поблизу населеного пункту Зелена Долина Краматорського району Донецької області, вірний військовій присязі, у бою за Батьківщину, виявивши стійкість і мужність під час участі в бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії — загинув.

— Юрія запам’ятають порядним, чесним, щирим та люблячим, людиною слова, відвертим та надійним товаришем. Поховали полеглого Воїна з усіма військовими почестями на кладовищі села Кордишівка. За душу воїна піднеслися молитви, в його честь прозвучав Гімн і військовий салют, — йдеться у повідомленні

Нагадаємо:  

  • Юрій Черниш з Кордишівки загинув 29 вересня 2022 року на Донеччині. 
  • 1 січня тіло Героя доправили до рідного села.

Читайте також:

«Захищав країну в самій гарячій точці фронту». У бою поліг захисник з Козятинщини

Самгородоцька громада провела в останню путь Героя Миколу Коновальчука

Козятин за сльозами на очах прощався з Олексієм Маркітаном та батьком Максона Юрієм Фоміним

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тетяна Альба

    Вічна пам'ять Герою 🇺🇦🕯️
  • Галина Кравцова

    Вічна, світла пам'ять і низький уклін
    Слава
    Героям
    України!
  • Іра Осьмірко

    Вічна пам'ять Герою🇺🇦
  • Валентина Юхимчук

    Вічна пам'ять та Царство небесне Герою України, щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up