Всипали дорогу квітами: у Непедівці провели в останню путь Героя Віталія Шевчука

Всипали дорогу квітами: у Непедівці провели в останню путь Героя Віталія Шевчука
  • Учора, 4 січня 2023 року, у Непедівці Глуховецької територіальної громади відбулася церемонія прощання із загиблим Героєм, бійцем 61-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, який загинув 31 грудня 2022 року поблизу  Бахмута — Віталієм Шевчуком
  • Героя Світла провели в останню путь сотні вдячних сільчан, родина загиблого, представники влади, приватних та комерційних структур, друзі, однокласники, побратими, військовослужбовці , мешканці навколишніх сіл.

Як повідомляє Глуховецька об'єднана територіальна громада, церемонія прощання розпочалася біля будинку, в якому проживав Герой зі своєю сім‘єю. Непедівчани та мешканці навколишніх сіл, утворивши «живий коридор» пам‘яті та шани, всипали дорогу, якою рухалася колона, живими квітами.

Чин відспівування воїна Віталія звершили у місцевому храмі Святителя Миколая с. Непедівка, яке очолив настоятель храму протоієреєм Валерій Кушнір у співслужінні з ієреєм Володимиром Біликом.

Відео дня

Далі труну з тілом загиблого крізь «живий коридор» та під супровід реквієму «Плине кача…» провадили до сільського кладовища, де відбувся траурний мітинг та церемонія прощання.

— Виступаючі у свої промовах висловили найщиріші співчуття родині загиблого, доземно дякували Героєві Віталію Шевчуку за виявлену стійкість, мужність і любов до України, рідного народу та власної сім‘ї, за те, що поклав на полі бою свою молоду голову задля переможного миру та процвітання нашої держави. Наші серця кричать від болю і плачуть від усвідомлення того, що смерть назавжди забирає найкращих…Нам може бути дуже страшно, але ніколи не буде соромно за Віталія та за всіх тих, хто поклав свої голови за світле і щасливе майбутнє. Ми маємо жити і пам’ятати про кожного з них, про їх подвиг, щоб кожен Янгол Небесний знав, що його смерть була недаремна…— йдеться у повідомленні

Труну з тілом Героя опускали у землю під звуки Державного Гімну України та салюту почесної варти.

Вічна пам'ять полеглим Героям! Слава Україні!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (18)
  • Таня Кулик

    Вічна пам'ять герою!!!
  • Людмила Гадзіковська

    Вічна Пам'ять Герою 💙💛
  • Марина Волынец

    Вічна память
  • Tatiyana Pastuh

    Вічна память

keyboard_arrow_up