Минає два роки, як Вінниччина втратила 9 Героїв, спецпризначенців. Серед них — наш Артур Турляк

Минає два роки, як Вінниччина втратила 9 Героїв, спецпризначенців. Серед них — наш Артур Турляк
  • Два роки тому, 22 травня 2022 року, внаслідок масованого ракетного удару росіян по позиціях полку спецпризначення «Сафарі» в Запорізькій області загинули двадцять три бійці, що одними з найперших долучилися до полку, щоб боронити Україну від російських загарбників.
  • Серед загиблих  старший лейтенант поліції, наш земляк Артур Турляк

 

— Наша поліцейська родина у 2022-му втратила 9-х бійців спецпідрозділу КОРД. Мужніх офіцерів, сміливих друзів, відданих захисників своєї країни, найкращих синів, батьків, чоловіків. Два роки тому тисячі людей стояли на колінах, аби вшанувати їхній подвиг та подякувати за боротьбу. Ми пам’ятаємо… усі пам’ятають…— пише поліція Вінниччини

Серед трагічно загиблих спецпризначенців «Сафарі» – 19 бійців КОРДу (Вінницька, Черкаська, Рівненська, Закарпатська області) та четверо представників поліції особливого призначення (з Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької областей).

Імена спецпризначенців Вінницького КОРДу, полку «Сафарі»: Михайло Зайцев, Ігор Подзігун, Віталій Антощук, Дмитро Клименко, Богдан Щербань, Богдан Булега, Віталій Олійник, Ігор Бондарчук, Артур Турляк. 

 

Відео дня

 

Старший лейтенант Артур Турляк служив у підрозділі особливого призначення КОРД. Від початку широкомасштабного вторгнення він був у зведеному полку «Сафарі». Звільняв від загарбників Бучу, Ірпінь, Гостомель, Харківщину. В Запоріжжі загинув.

Сьогодні на Алеї слави міського кладовища відбулося вшанування пам'яті нашого Героя. До процесії долучилися митрофорний протоієрей Василь Влізло, який провів молитовну панахиду за загиблим, родина та друзі, колеги Артура та працівники поліції.

За участь у здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, родині загиблого Героя вручили відзнаку Президента України «За оборону України» (посмертно).

Нагадаємо, яким був Герой України ми запитували його найрідніших людей. Читайте у публікації — Пам'яті Героя: дружина Артура Турляка Катерина: «Навіть не вірилося, що бачимось востаннє»

Додамо, у квітні дев’ятьох спецпризначенців підрозділу КОРД, які минулого року загинули у Запоріжжі, посмертно нагородили орденами. Серед бійців — козятинчанин

Про наших Воїнів, які віддали своє життя за Україну читайте у рубриці «Герої не вмирають»

Читайте:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Татьяна Билык

    Вічна пам'ять і Царство небесне Герою.🙏🙏🙏
  • Galina Grubelyas

    Вічна пам’ять Героям😢🙏
  • Марина Стеценко-Ясинская

    Вічна пам’ять Герою
  • Ірина Слободяник

    Світла та вічна пам'ять Герою

keyboard_arrow_up