«І янголом злетів у вись». На Донеччині віддав своє життя за Україну Герой Віталій Лижнюк

«І янголом злетів у вись». На Донеччині віддав своє життя за Україну Герой Віталій Лижнюк
  • Глуховецька громада у жалобі. 13 жовтня віддав своє життя за Україну Віталій Лижнюк
  • Внаслідок артилерійського обстрілу на Донеччині, Герой отримав поранення несумісні з життям

У середу, 18 жовтня глухівчани отримали сумну звістку про загибель відважного Героя, доблесного Воїна, справжнього Патріота своєї Батьківщини, непедівчанина Віталія Лижнюка. 

— Віддав своє життя за Україну і янголом злетів у вись... Трагедія неоголошеної війни знову дісталася до нашої Глуховецької громади. Він із честю й гідністю виконав свій громадянський обовʼязок і 13.10.2023 року загинув неподалік н.п. Терни, Донецької області, внаслідок артилерійського обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям…— повідомляють на сторінці Глуховецької громади

Про Героя

Віталій Лижнюк народився 04.06.1970 року в селі Непедівка. Середню освіту здобув у стінах місцевої школи . Протягом року навчався на електромонтера у Вінницькому ПТУ N 13. Два роки служив у армії , проходив військову службу у складі ракетних військ. Після демобілізації Віталій йде навчатися у Вінницьку обласну школу міліції, закінчивши яку більше 10 років працював у Козятинському райвідділі внутрішніх справ. З 2003 року працював монтажником на будівництві в м. Києві. Початок повномасштабного вторгнення російської армії в Україну зустрів з непримиренною злістю у серці.

Відео дня

Як йдеться у дописі Галини Корниюк, 6 -го лютого 2023 року старший сержант Віталій Лижнюк отримав бойову повістку. Ні на мить не роздумуючи, став на захист своєї держави у складі 21-ої бригади, 2-го механізованого батальйону, 6-ої роти, ВЧ 4689. Разом із побратимами оператор взводу управління, командир відділення Лижнюк В. А. нищив ворога на Лиманському напрямку, звільняв від лютого загарбника окуповані території та з нетерпінням наближав таку довгоочікувану Перемогу. А вдома Героя чекала кохана дружина Любов Володимирівна, єдина донька Жанна,внучок Артемчик та старенька матуся…

— У памʼяті рідних, друзів , односельців та всіх , хто знав Віталія, він назавжди залишиться світлим образом люблячого чоловіка і батька, чуйного сина і брата, найкращого дідуся , безстрашного воїна і справжнього патріота своєї країни. Всією громадою схиляємо голови у скорботі та щирому співчутті перед світлою памʼяттю Героя. Ми у вічному боргу перед усіма захисниками нашої держави , які віддали своє життя за Україну! Ніколи не забудемо, якою ціною виборюється Перемога!  Герої не вмирають! Вони вічно житимуть в наших серцях!

Про день і час прибуття траурного кортежу з тілом загиблого, а також про порядок поховання Героя будуть інформувати додатково.

Співчуття рідним і близьким!

Читайте також:

У гімназії №9 пройшов вечір пам’яті Артема Москаля та Сергія Федорука

Живі, допоки пам’ятаємо. В Глухівцях з портретами 24-ох Героїв створили Алею Пам'яті

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (31)
  • Анастасія Шубініна

    Вічна пам'ять Герою
  • Galina Grubelyas

    Царство Небесне Герою , низький уклін 🙏
  • Галя Моисеенко

    Світла пам'ять ГЕРОЮ 🇺🇦
  • Валентина Максимчук

    Царство Небесне.

keyboard_arrow_up