Ден, Бодя і Артем йшли у армію в один день. Усіх хлопців забрала війна

Ден, Бодя і Артем йшли у армію в один день. Усіх хлопців забрала війна
  • Денис Прилуцький був відмінником навчання, люблячим сином люблячих батьків.
  • Повномасштабна війна застала його на строковій службі. 24 лютого 2022-го морпіх Прилуцький прийняв нерівний бій і загинув Героєм.  Волонтери зібрали тіла захисників Генічеська і похоронили на місцевому кладовищі.
  • У п'ятницю, 6 жовтня, Денис нарешті повернувся додому. 7 жовтня з ним прощалися козятинчани

 

В перший день повномасштабного російського вторгнення московитська армада змітала все, що було на їхньому шляху. Їхня танкова армія пішла на окопи морпіхів. Зав’язався нерівний бій. Коли вороже військо пішло далі захоплювати територію суверенної держави, місцеві волонтери зібрали тіла захисників України, серед яких був Денис і похоронили їх на місцевому кладовищі. З тої пори пройшов 591 день. 590 днів воїн небесного війська Денис Прилуцький добирався додому.

Відео дня

Зустріла громада свого Героя 6-го жовтня живим коридором, встеляючи дорогу живими квітами до самого будинку, де воїн жив з своїми батьками.

.

З самого ранку 7-го жовтня до будинку батьків Героя стали сходитись друзі Дениса, його однокласники, одногрупники залізничного училища, сусіди, друзі і знайомі батьків загиблого воїна.

Коли з захисником України попрощалися біля будинку батьків, на вулиці почала формуватися траурна колона. На її початку — портрет Дениса, за ним гілка зелені з жовто-блакитними стрічками, коровай, корзини і оберемки живих квітів. Рушила траурна процесія до храму Святого пророка Іллі.

Чин похорон за загиблим воїном провели священники Православної церкви України настоятель храму Святого пророка Іллі отець Роман, настоятель храму Святителя Миколая отець Валерій та настоятель храму Покрови пресвятої Богородиці отець Василь.

Після служби Божої траурний кортеж взяв курс на площу.

Зустріла площа свого захисника, стоячи на колінах. Мітинг реквієм відкрила начальник відділу культури Козятинської міськради Світлана Рибінська.

 

— 591 день повномасштабного російського вторгнення. Стільки ж днів нашої тотальної ненависті до московитів, та до того всього, що вони з собою несуть, — казала вона. 

 Потім Світлана Рибінська зупинилася на біографії Героя. Ми біографію воїна подаємо з доповненнями, які почули від  рідних і близьких Дениса та друзів батьків загиблого воїна.

 

— Денис Прилуцький народився 2 жовтня 2000 року у місті Козятині. До 9 класу навчався в школі № 5. Згодом вступив до нашого училища, яке закінчив з відзнакою та здобув спеціальність, оператор комп’ютерного набору/ агент з постачання. Обрав саме цю професію, бо захоплювався інформаційними технологіями.

 

Як і більшість хлопців, він займався спортом, регулярно тренувався. Був товариським, добрим, завжди був готовий прийти друзям на допомогу, а їх у Дениса було чимало.

Після закінчення училища Денис вступив до Державного університету інфраструктури та технологій на освітньо-професійну програму «Логістика» (спеціальність «Менеджмент») і успішно закінчив перший курс.

Пандемія коронавірусу і перехід на дистанційне навчання внесли свої корективи і кардинально змінили плани хлопця. На другому курсі він перевівся на заочну форму навчання. Казав своїм близьким: як так навчатися то краще йти служити в армію.

У 2020 році він став служити у складі Бригади морської піхоти. 24 серпня 2021 року з нагоди 30 річчя Незалежності України Денис Прилуцький брав участь у військовому параді на Хрещатику. Після параду командування військової частини, де служив Денис, обіцяло воїну подвійну відпустку. Потім морпіх Прилуцький рідним повідомив, що у відпустку приїде пізніше, а за два тижні до російського вторгнення зв’язок з Денисом обірвався. Саме тоді він знаходився в трьох кілометрів від окупованого Криму.

Коли почалося підступне російське вторгнення Денис разом з побратимами прийняв нерівний бій з ворогом. Він загинув, захищаючи суверенітет України, свого брата, батьків та своїх земляків. За особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України вірніть військової присязі Указом Президента України № 123/2022 від 10 березня 2022 року матроса Прилуцького Дениса Геннадійовича нагороджено Орденом За мужність ІІІ ступеня посмертно.

— Йому залишилося служити 100 днів і йому назавжди залишилось 21 рік, — сказала Світлана Рибінська і запросила до молитви священників ПЦУ Благочинного Вінницько- Тульчинської єпархії  отця Романа Масиру, благочинного Вінницько- Барської єпархії отця Валерія Кушніра та митрофорного протоієрея отця Василя Влізло.

По завершенні служби Божої слово мали Отець Роман, міський голова Тетяна Єрмолаєва, заступник директора училища з навчальної роботи Олена Коломійчук та психолог ліцею № 5 Андрій Баландін. Всі виступаючі висловили слова підтримки  батькам воїна та подякували їм за такого сина.

Потім з загиблим воїном стала прощатися громада

Батько загиблого воїна Богдана Іщука Олег Іщук згадав, що Денис Прилуцький йшов у армію в один день з його Богданом і Артемом Москалем і всіх трьох красенів хлопців клята війна забрала.

Тітка Дениса Ірина каже:

— Денис ріс в сім’ї люблячих його батьків. Батько Дениса — офіцер, тож привив сину любов до Батьківщини і до людей. Батьки дуже любили Дениса, а він відповідав їм взаємністю.

Попрощавшись з Денисом на площі, траурний кортеж  рушив до місця поховання. Поховали його на алеї Слави міського кладовища під Гімн України та військовий салют від салютної групи.

 

Читайте також: 

«Вони прийняли перший удар». Про Героя з Козятина Дениса Прилуцького


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (45)
  • Philippe Altmayer

    ...
  • Светлала Коломиец

    Світла та вічна пам'ять Герою України 🕯️🕯️🙏🙏🇺🇦
    Низький уклін та щирі співчуття рідним 😔😔
  • Оксана Мельнічук

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ. Співчуття рідним 😢
  • Елена Черницкая

    Світла пам'ять Герою

keyboard_arrow_up