Захворюваність на коронавірус у Вінницькій області пішла на спад

Захворюваність на коронавірус у Вінницькій області пішла на спад
  • Впродовж останніх діб у Вінницькій області фахівці Вінницького обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України реєструють порівняно невелику кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Ця цифра в середньому 30-50 осіб за добу. Зменшилася і кількість летальних випадків
  • Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, загалом захворюваність на коронавірус в Україні пішла на спад.

Станом на 22 квітня на Вінниччині хворіє 2312 особи (в тому числі 294 дитини, медиків — 51).

Захворюваність пішла на спад

Захворюваність на коронавірус в Україні пішла на спад. Про це в ефірі телемарафону 21 квітня повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

— Зараз захворюваність пішла на спад... У середині лютого був значний підйом захворюваності на коронавірусну хворобу, ми вийшли на показники 20-25 тисяч випадків на тиждень. Зараз уже «опустилися» до 16 тисяч випадків на тиждень...З початку квітня ми відзначаємо зниження кількості випадків коронавірусу, — уточнив глава МОЗ.

Відео дня

При цьому він зазначив, що картина не відображає реального стану, оскільки зараз набагато менше людей тестується на COVID-19.
 
Глава МОЗ також додав, що вакцина проти коронавірусу є, і кожен охочий може зробити щеплення.

— Ми вже маємо рекомендації ВООЗ, що, в принципі, скоро вакцинація проти коронавірусу буде такою, як і вакцинація проти грипу — сезонною, і до цього треба готуватися, — зазначив Ляшко.

Нагадаємо, останній два тижня березня  серед козятинчан ширилася нова хвиля коронавірусу.

  • У Козятинському відділі контролю та профілактики хвороб надали статистику захворюваності — кількість хворих зросла з 15 осіб у січні до 300 у березні. 
  • Також там додають — ковід не єдина небезпечна вірусна недуга. За останній рік значно зросла кількість хворих на туберкульоз.
  • Де лікуються пацієнти, якщо тубдиспансер закрили та до якої нової можливої епідемії готуються лікарі — читайте у матеріалі

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up