«Я з дитинства хотіла бути лікарем»

«Я з дитинства хотіла бути лікарем»
  • Ми продовжуємо нашу рубрику «Лікар до 30», у рамках якої знайомимо вас із молодими спеціалістами Козятинської ЦРЛ.
  • Сьогодні у центрі нашої уваги офтальмолог Ірина Федосеєва.
  • Вона долучилася до колективу кілька місяців тому. І приїздить до нашої лікарні з Вінниці.
  • Чому лікарка була приємно вражена, потрапивши на роботу у Козятин — читайте у нашій публікації

Ірині Федосеєвій 25 років. Вона працює лікарем-офтальмологом у поліклініці Козятинської центральної районної лікарні. Долучилася до колективу зовсім нещодавно — Ірина завершила інтернатуру декілька місяців тому.

Те, що обрала для себе медицину — зовсім не дивно. Мама дівчини також працює у медичній сфері — вона медсестра.

— Я з дитинства хотіла бути лікарем, — розповідає Ірина Федосеєва. — Мені подобалася ця професія. Коли навчалася, не хотіла спеціальність, пов’язану із хірургією, наприклад, акушерство-гінекологію, хотіла більш спокійніший напрям роботи, щоб був пов’язаний із терапією. Сумнівалася між різними спеціальностями, але все-таки дійшла до висновку, що це буде офтальмологія. Я сама мала деякі проблеми із зором, тому мене зацікавила специфіка роботи лікаря-офтальмолога. Хоча офтальмологія вважається хірургічною спеціальністю, на даний момент я поки на терапевтичній офтальмології. 

Відео дня

Ірина родом із Хмельницького, але навчалася у Вінницькому національному медуніверситеті. Інтернатуру також проходила в обласній лікарні. Але працювати приїхала до нашого міста.

— Як ви потрапили в козятинську лікарню? — запитуємо дівчину.

— Коли ми випускалися з інтернатури, до нас приїжджали представники з різних лікарень Вінницької області і пропонували свої вільні вакансії, — відповідає Ірина. — Приїхала директор Козятинської ЦРЛ разом із головою профкому. Сказали, що тут є вакансія офтальмолога. Залишили свої контакти. Я зателефонувала, приїхала, подивилася, поспілкувалася. Так і прийшла сюди на роботу.

Попри те, що Ірина працює у Козятині, живе вона у Вінниці. Адже саме там її сім’я. Чоловік, який за спеціальністю лікар-радіолог, працює в одній із приватних лікарень в обласному центрі.

— На роботу я їжджу електричкою, — продовжує Ірина Федосеєва. — Тому що у Вінниці для мене немає роботи. В оптику я не хотіла йти працювати, тому що я не полюбляю специфіку оптометрії. Я хотіла більше з терапевтичною метою лікарем працювати, а найближча від Вінниці вільна вакансія була саме в Козятині. Був ще варіант Летичів, але там сполучення тільки автобусне. Це значно дорожче, ніж я на електричці буду їхати. У Хмельницькому взагалі варіантів немає. Там офтальмологія тільки в обласній лікарні, але немає вільних місць.

Найважче у роботі зараз — це дорога, каже Ірина. Приїжджає додому з роботи вже затемна. Але у Козятинській лікарні дівчині подобається.

— Я була приємно здивована, коли сюди потрапила, — зізнається Ірина Федосеєва. — Тому що навіть не думала, що в Козятині може бути для офтальмолога і щілинна лампа, і рефлектометр, і тонометр. Знаю, що в інших районних лікарнях такого устаткування немає. Тут навіть набір лінз кращий, ніж у багатьох лікарнях області. Тут є всі необхідні інструменти для обстеження, на первинній ланці їх достатньо.

 

Читайте також:

Мріяв бути офтальмологом, а став неврологом. Знайомтесь, лікар Козятиснької ЦРЛ Іван Трач

«Травматологія — це як складати конструктор». Знайомтесь, лікар Козятинської ЦРЛ Вадим Кулак

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up