Схвалили використання бівалентних вакцин для профілактики COVID-19 для дітей від 6 місяців до 5 років

Схвалили використання бівалентних вакцин для профілактики COVID-19 для дітей від 6 місяців до 5 років
  • Центри контролю та профілактики захворювань (CDC), США, розширили можливість використання оновлених (бівалентних) вакцин для профілактики COVID-19.
  • Тепер отримати щеплення цими вакцинами можуть і діти віком від 6 місяців до 5 років.

Про це повідомляє Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України з посиланням на національний портал з імунізації

Зокрема у повідомленні йдеться — діти цього віку, що раніше отримали первинний курс щеплень вакциною Модерна, можуть отримати бустерну дозу бівалентною вакциною Модерна за 2 місяці після завершення первинного курсу. Дітям ж віком від 6 місяців до 4-х років, які зараз отримують первинний курс щеплень вакциною Pfizer, бівалентну вакцину Pfizer буде введено як третю дозу первинного курсу.

— Оновлені вакцини для профілактики COVID-19 забезпечують захист від штамів вірусу, що почали циркулювати нещодавно. Найважливіше, вакцини для профілактики COVID-19 надзвичайно важливі для забезпечення довготривалого захисту, оскільки набутий внаслідок перенесеної хвороби чи щеплення імунітет з часом знижується, а вірус продовжує мутувати. Більшість дітей цієї вікової групи досі не отримала жодної дози вакцини від COVID-19.CDC працює над тим, аби збільшити впевненість батьків та медичних працівників в необхідності вакцинації дітей від COVID-19 і покращити показники щеплень серед 95% дітей, що не отримали жодної дози вакцини або ж не завершили первинний курс щеплень, — йдеться у дописі

Відео дня

Батькам рекомендують проконсультуватись зі своїм лікарем, аби уточнити, чи їхня дитина отримала всі необхідні дози вакцини від COVID-19 та інших вакцин.

Коронавірус має новий підвид. Як вберегтися та кому потрібне щеплення — Ігор Кузін розповідає ТСН.

Дивіться відеосюжет

Нагадаємо:

  • Останні два тижні серед козятинчан почала ширитися нова хвиля коронавірусу.
  • У Козятинському відділі контролю та профілактики хвороб надали статистику захворюваності — кількість хворих зросла з 15 осіб у січні до 300 у березні. 
  • Також там додають — ковід не єдина небезпечна вірусна недуга. За останній рік значно зросла кількість хворих на туберкульоз.
  • Де лікуються пацієнти, якщо тубдиспансер закрили та до якої нової можливої епідемії готуються лікарі — читайте у матеріалі

Читайте також:

З квітня деякі препарати від кашлю та болю продаватимуться за рецептом: що варто знати про нововведення?

У Козятині провели День донорства

Температура до 40 С: козятинчани хворіють на грип. Що варто знати?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up