COVID-19 нікуди не зник: в Україні продовжив дію карантину

COVID-19 нікуди не зник: в Україні продовжив дію карантину
  • Кабінет Міністрів України через COVID-19 продовжив режим надзвичайної ситуації в єдиній державній системі цивільного захисту, а також карантин на всій території України до 30 червня 2023 року.

Повномасштабна війна відвернула нашу увагу від пандемії, водночас COVID-19 нікуди не зник. Люди продовжують хворіти, а дехто — помирати.

«Через коронавірус ми щотижня втрачаємо близько ста людей, — зазначив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України. — І хоча загалом у світі є загальна тенденція до зниження захворюваності на COVID-19, однак в Європейському регіоні спостерігається зростання цього показника. Очікувати на збільшення кількості нових випадків COVID-19 на території України можна буде цієї весни. Проте динаміка зростання захворюваності залежатиме від варіанту SARS-CoV-2, який циркулюватиме, та рівня охоплення вакцинацією населення».

Впродовж останніх діб у Вінницькій області, нагадаємо, фахівці Вінницького обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України реєструють порівняно невелику кількість лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Ця цифра в середньому 30-50 осіб за добу. Зменшилася і кількість летальних випадків

Відео дня

Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, загалом захворюваність на коронавірус в Україні пішла на спад.

 

Читайте також:

«Він мене витягнув з того світу»

Як продають в аптеках ліки після 3-го квітня і що кажуть козятинчани

Скільки коштує пройти комісію в лікарні

Як отримати ліки за електронним рецептом? Інфографіка

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up