Чи є надія, що басейн відновить роботу?

Чи є надія, що басейн відновить роботу?
  • Басейн «Дельфін» зачинив свої двері для відвідувачів ще минулого року.

  • Причин називали декілька — і відсутність укриття, і те, що приміщення підлягає капітальному ремонту.

  • Чи зроблять його у найближчому майбутньому — з’ясовували наші журналісти

Останнім часом стали чути від козятинчан про «Дельфін». Люди запитують, чи відкриють назад басейн, який був єдиним у місті. Козятинчани кажуть — басейн принесе користь не лише цивільним, а й військовим, адже багатьом нашим захисникам необхідна реабілітація, яку можна було б проходити у «Дельфіні», якби він працював.

Проблемні часи почалися для басейну зі стартом пандемії коронавірусу. Спершу карантинні обмеження завадили його роботі — заклад то не працював зовсім, то працював недовгий період часу. А потім свою лепту внесла повномасштабна війна. Тоді «Дельфін», який працював у Козятині більш ніж півстоліття з деякими часовими проміжками, зачинили остаточно. Але про це стало відомо аж наприкінці січня 2023. Новина про те, що басейн більше не працює, буквально порвала соціальні мережі.

Тоді ми зверталися до управління освіти та спорту, аби з’ясувати, у чому справа. В освіті нам сказали, що басейн не може працювати, оскільки у приміщення відсутнє навіть найпростіше укриття, тому під час повітряної тривоги відвідувачам не було б куди сховатися. Та була ще й друга причина, зовсім не пов’язана з війною — сама будівля потребує ремонту. Там почала падати стеля. 

Відео дня

«Приміщення мають ремонтувати», — казали журналістам нашого видання в Управлінні освіти та спорту у січні. Нині вже майже вересень, а віз і нині там. Може вся справа у фінансових ресурсах? Хоча з минулорічного бюджету досі залишилися невитраченими майже 60 мільйонів гривень. Тож ми запитали міського голову Тетяну Єрмолаєву, чи відновить басейн свою роботу у найближчому майбутньому.

— Басейну 50 років, строк експлуатації будівлі завершився, — каже Тетяна Єрмолаєва. — Є декілька об'єктивних причин, чому ми його закрили. Перша — басейн не має укриття. Поруч із ним об'єкти критичної інфраструктури і ніхто не візьме на себе відповідальність дозволити відвідувати басейн під час війни, якщо укриття відсутнє. Друга причина — будівля в аварійному стані. Дах тече. Потрібно робити капітальний ремонт. Там навіть вікна з одного боку затягнуті плівкою. Щілини в стінах. Роками на це не звертали уваги.

За словами очільниці громади, капітальний ремонт «Дельфіна» коштуватиме нашому бюджету орієнтовно 50 мільйонів гривень. А ще будуть додаткові витрати на проєктно-кошторисну документацію. Тому дешевше побудувати новий басейн, ніж капітально відремонтувати існуючий.

— У цього басейну дуже висока стеля, виходить, що взимку ми гріли повітря, коли він працював, — каже міський голова. — Плюс чаша басейну, за усіма правилами, повинна закриватися. Якщо і робити ремонт, то це треба опускати дах, щоб стеля не була такою високою. І чи важливо нам зараз мати басейн, якщо дві школи громади (ліцей №1 та ліцей №2) не мають власного укриття?

— Що буде з приміщенням «Дельфіна»? — запитали ми очільницю громади.

— Нічого, — відповіла Тетяна Єрмолаєва. — Жодного рішення з приводу будівлі депутатський корпус не приймав.

Схоже, ми самі знаємо, що станеться з приміщенням. Будівлю «Дельфіна» спіткає та сама доля, що й його сусіда — спортзал «Локомотив». Там вже давно позабивали вікна й двері, а споруда, тим часом, повільно руйнується.

 

Читайте також:

Фото-відео дня: у Козятині латають центральну площу міста

Замість «Променя» можуть відкрити відділення денного перебування для дітей з інвалідністю

Поки з демонтажем зволікають, аварійна будівля руйнується

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (98)
  • Natali Kolesnikowa

    Басейни працюють у всіх окружних містах,окрім Бердичева та Козятина. Головам та депутатам наших міст начхати на такі заклади,які дійсно корисні та потрібні людям.
  • Олександр Семикрас

    Закрили спортзали закрийте басейн откривайте ригалєти хай молодь спивається єрмалаєва рулить

    Otto Halepa reply Олександр Семикрас

    а нагадайте, коли санька міхурь рулив, спортзали розквітали і нові басейни відкривались кожного року?
  • Олександр Вінічук

    Нічого ніхто не зробить! Стане як чайка в Києві - трупом
  • Надежда Якимова

    Прямо з потолка ця сума.

keyboard_arrow_up