Як змусити дитину відірватися від комп'ютера: поради батькам

Як змусити дитину відірватися від комп'ютера: поради батькам

Обережно - ви можете прогавити початок залежності!

Британський викладач Хелен Інгл і науковий співробітник Сьюзан Коан дали три корисні рекомендації для підвищення фізичної активності дітей, які допоможуть відірвати малюка від екрана планшета чи комп'ютера.

1. Змініть факт того, що діти проводять час за монітором

Багато дітей сказали, що у них є доступ до широкого спектру гаджетів: комп'ютери, планшети, мобільні телефони. Сидіння перед екраном є великою перешкодою для фізичної активності і може викликати звикання. Але не все так погано. Щоб врегулювати ситуацію, можна встанови чіткі часові рамки використання гаджетів. Ви можете підштовхнути дитину використовувати гаджет з користю для себе, зокрема підвищити активність. Наприклад, встановити на телефон крокомір або відстежувач активності, які допоможуть контролювати і збільшувати рівень активності. 

2. Будьте прикладом для наслідування 

Підтримка і натхнення з боку членів сім'ї - дуже важливий фактор для підвищення рівня фізичної активності дитини. Купити дорогу спортивну екіпіровку і відвести дитину на заняття після школи недостатньо, потрібно ще й подавати приклад того, як жити активним життям. Так дитина побачить переваги активного способу життя і у неї сформуються відповідні звички з дитинства. Хороший спосіб показати дитині переваги активного життя - поїздка на природу. Частиною повсякденного життя вашої родини повинні стати прогулянки по парку, їзда на велосипеді, ігри на задньому дворі і так далі. Не дозволяйте поганій погоді перешкодити твоїм планам. Візьміть плащ, гумові чоботи і покажи дітям, як це, потрапити під дощ. 

3. Знайдіть час 

У наш час сімейне життя буває досить хаотичним. Часто здається, що на активності немає ні часу, ні енергії. Кілька невеликих змін в щоденній рутині і трохи планування наперед можуть істотно змінити ситуацію. Намагайтеся, щоб діти ходили пішки або їздили на велосипеді, коли це можливо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up